Blogpost: MarloesN

Alsof ze nooit is weggeweest!

‘Eighteen months. I feel as if I have been away for a decade.’ Het zijn woorden die ik met een glimlach lees. Er zit ongeveer drie jaar tussen bestseller Me Before You en het vervolg After You, een vervolg dat misschien niemand meer had verwacht en toch door Jojo Moyes geschreven is. Wat gebeurt er met Lou nu Will uit haar leven verdwenen is? Me Before You is zo’n “once in a liftetime” boek met een verhaal dat elke vezel in je lichaam raakt. Zelfs als ik eventjes de laatste bladzijdes ervan scan om te weten hoe het ook alweer zat met Lou en Will, voel ik het. Hun bijzondere verhaal is vooral op een bijzondere manier verteld. Als tekstschrijver heb ik daar bewondering voor. En denk ik: zou ik dat in me hebben?  

Gisteren ben ik dan begonnen met het lezen van After You, voor het eerst gepubliceerd op 24 september. Meteen voelt het verhaal vertrouwd en het lezen ervan gewoon fijn, bijna huiselijk. Ik merk dat ik elke zin extra aandachtig lees en goed in me opneem. Ik wil voelen wat Lou voelt en begrijpen wat haar overkomt. Na wat er met Will is gebeurd, is ze zichzelf niet. Een nogal vreemde gebeurtenis zorgt ervoor dat ze terug in huis komt bij haar ouders. De roddelmachine in het kleine dorpje draait volop. After You lezen is nu al een feest, ook met alle emoties. Ik ben zo benieuwd: vindt Lou haar weg terug? 

Reacties op: Alsof ze nooit is weggeweest!

Gesponsorde boeken