Blogpost: BookloverSaphira

Bekentenissen van een Rokkenjager.

**************************************RECENSIE************************************ 

BEKENTENISSEN VAN EEN ROKKENJAGER. 


Ik ben benaderd door de schrijver Felix Sperans met de vraag als ik zijn boek zou willen recenseren. Natuurlijk heb ik volmondig ja gezegd en vind het een eer om dit te mogen doen. Ik zal de schrijver aan jullie voorstellen.


 FELIX SPERANS


 220px-Felix_Sperans.jpg

Felix Sperans (Molenbeek-Wersbeek, 3 januari 1944) is een Belgisch auteur en kunstschilder.Sperans wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog als ongewenst kind geboren. Vanaf zijn twaalfde brengt Sperans enige tijd door bij de paters, in een college voor priesterroepingen. Hij droomt ervan missionaris te worden zoals zijn idool pater Damiaan. Wanneer de paters besluiten dat hij niet geschikt is voor het priesterambt, gaat hij psychologie studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij komt daar tot de conclusie dat dit voor hem niet de juiste kennis oplevert van het "echte leven". Hij zet zijn studie stop, trouwt en krijgt twee kinderen. Hij gaat aan de slag als verzekeringsinspecteur.Begin jaren 80 wordt Sperans door zijn toestand invalide verklaard en loopt zijn huwelijk stuk. Sperans blijkt zenuwziek. Hij lijdt aan een schizoaffectieve stoornis; een combinatie van schizofrenie en manische depressie. Om lotgenoten te helpen, richt hij in 1999 de vereniging 'Psychiatrisme' op en schrijft hij meerdere boeken over zijn leven, zijn ziekte en over de manier waarop hij daar tegenaan kijkt en mee omgaat. Het boek 'Bij de psychiater' schrijft hij in 1997 samen met psychiater Marc De Hert van het UC Sint-Jozef te Kortenberg. Dit werk wordt een kleine bestseller in Vlaanderen. Het wordt meerdere malen herdrukt en verschijnt ook in het Engels en Japans. 

Kristien Hemmerechts zegt over zijn werk:
20px-Cquote1.svg.pngHet werk van Felix Sperans biedt iets wat ik in ‘echte’ literatuur vaak mis. Hier is iemand aan het woord die weet waarover hij het heeft en het in ongekunstelde, heldere zinnen neerzet.20px-Cquote2.svg.png



Tijdens zijn verblijf in verschillende inrichtingen heeft Sperans leren schilderen. Zijn werken, abstract en kleurrijk, zijn tientallen malen tentoongesteld en verhuurd aan verschillende bedrijven. Sperans is getrouwd met de Filipijnse Maria Teresa Malit en woont in Herent. 


******************************************************************************* 

BEKENTENISSEN VAN EEN ROKKENJAGER.


 9200000039280213.jpg


BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Niemand weet hoe hij met seks moet of mag omgaan. Iedereen moddert maar wat aan als het op seks aankomt. Elk op zijn eigen beperkte, kortzichtige manier. Filip Laurent, psycholoog en hoofdpersoon van Bekentenissen van een Rokkenjager had zich voorgenomen proefondervindelijk uit te zoeken hoe je op de meest bevredigende manier aan verantwoorde seks kan geraken, zonder elke dag 'biefstuk' te moeten eten. Hij wijdde er zijn hele leven aan en heeft daar niet één dag spijt van gehad. Wie wil weten wat Filip Laurent tijdens zijn 50 jaar lange 'carrière' als rokkenjager allemaal aan de weet is gekomen en meemaakte, moet dit boek zeker lezen. 

PRIJS VAN HET BOEK  € 17,95

ISBN-NUMMER  9789491826276  

****************************************************************************** 

MENING 

Mijn eerste indruk van het boek: het boek heeft een cover die goed past bij de titel. Het geeft ook echt een rokkenjager weer. Persoonlijk zou ik het boek niet oppakken in de winkel. Het verhaal spreek mij niet zo aan. Het boek bevat 212 pagina's. Dit vind ik goed passen bij deze erotische literatuur

.
Het verhaal zelf: Felix heeft een speciaal boek geschreven met een licht ironische schrijfstijl. Ik vind het erg leuk om te lezen hoe het leven van een rokkenjager is en het te ervaren vanuit zijn standpunt. Hierdoor heb ik het boek ook met plezier gelezen. Het verhaal bestaat uit gebeurtenissen uit Felix zijn leven. Alles is vlot en duidelijk beschreven en het leest fijn weg. Het boek is in het Vlaams, maar stoorde me daar niet aan. Het verhaal over de non was niet alleen erg boeiend, ik kon mij er ook goed in verplaatsten. 

Wil je graag weten hoe het leven van een rokkenjager is,dan raad ik je dit boek echt aan.
Ik ben zeer benieuwd naar meer werk van deze schrijver. 

STERREN 


Ik geef dit boek 3,5 sterren 

BOOKLOVERSAPHIR


Lees verder op mijn site

Reacties op: Bekentenissen van een Rokkenjager.

Gesponsorde boeken