Blogpost: Natalie

Boekenbabbel 01 - een kennismaking

14-02-2016 door Natalie 3 reacties
Leesvrienden,

Het is voor mij bye bye Dizzie en Hello Hebban.  Ik had al een account op Hebban (ik weet niet hoelang), maar nu Dizzie bruusk bij het grof vuil is gezet, 1 maart a.s wordt het vuil opgehaald, ga ik verder op Hebban.  

Laat ik beginnen om mezelf voor te stellen aan diegene die mij nog niet  "kennen". Ik vind mezelf een boekverslaafde.  Mijn favoriete genres zijn o.a.: literatuur, thrillers, reisverhalen, de traditionele detective.  Ik struin graag het internet af, op zoek naar interessante  literaire websites en boekenblogs.

Het toekennen van het aantal sterren blijf ik lastig vinden. Na het lezen van een boek pas ik mijn 5 punten systeem toe. Ik beoordeel een boek op:
1.   Taalgebruik / Stijl
2.   Doorleesfactor
3.   Opbouw / verhaallijn
4.   Personages
5.   Vertelsituatie / perspectief  

Elk punt geef ik een x aantal leespunten (maximaal 5). Alle leespunten tel ik op en deel ik door 5. En voilà zo kom ik aan het aantal sterren. Het 5 punten-systeem helpt mij een boek op een eenvoudige manier te analyseren.  

Maar het belangrijkste is voor mij het plezier in lezen. Hier op Hebban kan ik mijn passie voor boeken delen met vele gelijkgestemden.

Reacties op: Boekenbabbel 01 - een kennismaking

Gesponsorde boeken