Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Yvette Stevens

Boekensnoep

04-04-2018 door Yvette Stevens 20 reacties
Hoe verleidelijk zijn nieuwe boeken?
Een heleboel! Mijn brein werkt vooral vanuit het beeld. Wat op mijn netvlies mij bevalt, dat geeft direct een stimulerend seintje naar mijn brein. Eyecandy, snoepjes voor mijn ziel. Bij het zien van nieuwe boeken krijg ik spontaan literaire hongeropwekkende gevoelens.
Het is net alsof ik weer als kind een snoepwinkel of speelgoedwinkel binnenloop. Covers zijn nog fraaier en mooier dan de vorige editie. Prachtige kleuren sieren op elke hoek. Guitige teksten maken je verlangen nog wat groter. En hoe frustrerend dat je geen tijd en geen geld hebt om alles te willen. We want more! We want books! My precious! (de allesverterende blinde liefde voor de Ring van Golem uit Lord of the Rings associeer ik deze beelden even mee).

In februari las ik de Ready to Read en meteen werd mijn zoete verslaving weer opgewekt. Wat zag ik me toch weer prachtexemplaren er tussen staan en dan had ik ze nog niet eens in mijn handen. En net als een kind moest ik ze ook omcirkelen. Die wil ik en die wil ik en oo die wil ik ook! En de teller tikt verder....
The Tangled lands wil ik zeker lezen, Bacigalupi wekt mijn interesse door het gebruik van natuurlijke elementen.
The word for woman is wilderness absoluut! Althans voor mij, ik hou van de wildernis, van Bear Grylls, avontuur, bossen en overlevingsverhalen. We hebben alvast dingen gemeen, dus die wil ik!
Intrigerend: de cover van Folk van Zoe Gilbert! Hier wil ik meer van zien. De leuke covers van The Hoarder en de The Rig en de geweldige titel van Sea beast takes a lover maken me ook hebberig.

e4e86a4cc0ae1266e6f5d906af054932.jpgVorige week kwam daar ogensnoep deel 2 bij: de nieuwe Ready to Read lag op de mat. Nog meer roze verleiding en Engelse hebberds. En ik had net alles bijgewerkt op de Wil-ik-lezen-lijst. Gelukkig voor mij zaten er heel wat hernieuwde klassiekers tussen. Een heleboel klassiekers uit de categorie oldtimers heb ik al gelezen en eens gelezen boeken lees ik niet, althans tot nu toe. Ze zijn wel leuk om naar te kijken, dus een vluchtige blik en mijn zoetekauwtic is al afgekoeld. Pfoeh dat scheelt in de portemonnee. Maar daar zag ik het boek van Chris Riddell, die ik al eerder kende van de bijzonder leuke jeugdserie De Klifkronieken. En nu in combi met sprookjes. Leuk!

De volwassen lezer in mij kijkt al langer uit naar Terra Incognita van Connie Willis. Eerder las ik al Zwarte winter van haar en ik vind de manier waarop ze historie mengt met SF heel bijzonder en erg verfrissend. Dat zijn twee favoriete genres, dus ideaal voor mij. Hopelijk brengt deze bundel dat ook.
Covers om verlekkerd naar te kijken zijn die van Darien (coole titel ook) The Vorrh:The Cloven (een nog coolere titel) en Terra Ignota van Ada Palmer (niet te verwarren met die andere Terra).

Jullie zien het, ik heb gefaald. Ik moet weer op dieet. Ik kan geen lekkernijen weerstaan en ijzeren discipline opbrengen.
Dus ik zou graag een antwoord willen hebben op de vraag: Hoe weersta ik de verleiding van de nieuwe boeken?

groetjes
een (niet zo) anonieme junkie der appetijtelijke boeken








Reacties op: Boekensnoep