Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Natasza Tardio Auteur

Blogpost: Natasza Tardio

Bye 2014. Hello 2015!

2015 is begonnen en dit jaar staat voor mij meer dan ooit tevoren in het teken van schrijven. Dat betekent dat ik bepaalde dingen minder ga doen, anders ga doen, of zelfs niet meer ga doen. Hierover vast meer in de nabije toekomst. :-)

Ik ga nieuwe dingen gaan ondernemen en oude afsluiten. Voor mij staat leven namelijk voor ontdekken en geïnspireerd raken door te ondernemen en te doen. Elk jaar hetzelfde leven is net zoiets als elke dag dezelfde maaltijd eten of telkens opnieuw hetzelfde boek lezen. Dat is gewoon ouder worden en daarvoor is het leven en de wereld te bijzonder en te mooi.

Vorig jaar is voor mij een bijzonder jaar geweest. In april won ik voor mijn young adult thriller Moordvrienden de Jonge Jury Debuutprijs 2014 en ook kwam mijn tweede jeugdthriller Onzichtbaar uit. Deze belandde in de top 10 van de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Verder schreef ik mijn derde jeugdthriller Meedogenloos, die in maart zal verschijnen, werd ik geïnterviewd voor Zomerstop - EenVandaag en zette ik de Hebban Young Adult Portal op poten. Het is dus een succesvol schrijfjaar geweest.

Maar vorig jaar heeft voor mij ook in het teken gestaan gezondheid. Na jaren van problemen werd in mei eindelijk de oorzaak gevonden. Maanden van afstemmen van medicatie en wekelijkse artsenbezoeken volgden, waarbij het worstelen was om alle ballen in de lucht te houden. Ruim een week geleden de laatste medicatie-verhoging gekregen en nu is het afwachten of dit afdoende gaat helpen. De vooruitzichten zijn meer dan gunstig en dat maakt mij klaar voor 2015. Want als ik in de afgelopen jaren en zeker vorig jaar nog zoveel heb kunnen schrijven en doen, hoe moet dat nu dan wel niet gaan? :-)

Daarvoor moet ik echter nog wel een paar weken wachten. Afgelopen zondagavond liep ik een behoorlijke blessure op aan de ringvinger van mijn rechterhand. Resultaat: twee weken mijn rechterhand helemaal niet gebruiken en dan vier weken langzaam opbouwen d.m.v. oefeningen. De komende zes weken is handmatig schrijven, maar ook typen, dus praktisch onmogelijk. Geen onoverkomelijk probleem. Mijn volgende jeugdtriller Meedogenloos is al geruime tijd klaar. De kleine inhoudelijke correcties kunnen met links worden aangepast of met behulp van oudste zoon die dit op mijn aanwijzingen doet. (kijkt lief in richting van oudste zoon ;-)).

Rest mij (nogmaals) iedereen een succesvol 2015 te wensen. Succes in liefde, werk, vrienden of wat dan ook. Dat 2015 maar een topjaar mag worden voor iedereen, vol van lezen, schrijven en natuurlijk mooie, nieuwe, maar ook oude boeken! :-)

0.jpg

Reacties op: Bye 2014. Hello 2015!