Blogpost: Kayleigh Eppenga

De 6 beste verfilmingen

Iedereen heeft ze wel: de periodes dat je het ene boek na de andere leest, maar dan opeens weer een hele serie op netflix achter elkaar afkijkt. De ene verfilming is precies wat je hoopte, de andere is zo slecht dat je spontaan zakdoekjes moet kopen (zelf die zijn veel te duur in de bioscoop). Aangezien ik echt van lijstjes maken hou, besloot ik maar weer is een top 6 te maken. Voor iedereen zal deze top 6 er anders uit zien, maar vandaag zal ik die van mij is op een rijtje zetten! 

6. Shadowhunters(serie) - gebaseerd op de boeken van Cassandra Clare 
Op 13 januari was het eindelijk zo ver: Shaduwhunters zou op netflix komen!! Nadat de verfilming van het eerste boek city of bones geen groot succes was, is er uiteindelijk besloten dat de geweldige boeken van Clare toch nog voor een serie zouden worden gebruikt! De meningen zijn over deze serie erg verdeeld,     maar ik vind de serie elke aflevering nog geweldiger worden!

5. The maze runner - gebaseerd op het boek van James Dashner 
Het is me bijna nog nooit overkomen dat ik de verfilmingen van een boek veel beter vond dan het boek zelf! Ik heb de boeken allemaal gelezen, maar erg tevreden was ik er niet mee.. Toen ik zag dat Dylan O'Brien de hoofdrol zou gaan spelen (fangirl momentje), ben ik de volgende dag meteen naar de bios gegaan! De film was zo spannend, mooi en goed gespeeld dat ik mezelf beloofd heb om volgend jaar ook naar The death cure, het derde deel, te gaan!

4. Once upon a time (serie) - gebaseerd op vrijwel alle bekende sprookjes 

Oke, waarschijnlijk heeft deze serie er voor gezorgd dat ik mijn readingchallenge van 40 boeken niet ga halen, maar het was het waard. Twee weken geleden ben ik begonnen met het kijken van deze sprookjesachtige serie en nu ben ik helaas al bijna klaar met seizoen 4, want geef nou toe, niemand kan Hook weerstaan. Omdat de serie niet echt op een bepaald boek is gebaseerd wou ik dit pareltje niet al te hoog zetten in deze lijst, maar deze serie is en blijft mijn favoriet.Met een mooie vierde plaats in de lijst kan ik mezelf hopelijk nog wel vergeven..

3. The 5th wave - gebaseerd op het boek van Rick Yancey 
Zelf ben ik nog maar halverwege het boek en heb ik de film nog niet gezien, maar dit prachtige verhaal verdiende toch wel een plaatsje op mijn lijstje. Aangezien Danique, de hoofdrecensent van dit blog, me denk ik niet zou vergeven als ik hem weg zou laten heb ik hem er dus maar tussen gezet. En geef nou eerlijk toe, wie wil Ben Parish nou niet op zijn beeldscherm?

2. The fault in our stars - gebaseerd op het boek van John Green 
Oh my goshh, Shailene Woodly EN Ansel Elgort samen in een romantische film?!? Het boek was echt fantastisch. Ik heb gelachen, gehuild en meegeleefd met Hazel en August. Wat ik alleen nooit had kunnen dromen was dat de film nog beter zou kunnen zijn! En ja, dat was hij. De rollen werden perfect gespeeld en zorgde ervoor dat zelfs de niet-lezers dit prachtige verhaal meekregen. Een welverdiende tweede plaats dus!

1. Divergent, Insurgent en Allergiant- gebaseerd op de boeken van Veronica Roth 

En tot slot, de Divergent films *heavy breathing*. De boeken die ik drie jaar geleden voor het eerst heb gelezen spoken nog vaak door hoofd, zeker nu ik morgen eindelijk naar Allergiant ga! Een tijdje geleden heb ik mijn boek door Veronica Roth laten signeren (hoe nerveus ik was zal ik er maar niet bij vertellen) en ook nog is een super leuk tasje gekregen met de quote: 'break the boundaries of the world' (die ik natuurlijk meeneem). De boeken komen nog meer tot leven in deze films en inspireren jong en oud. Eigenlijk wou ik deze films op de vierde plaats zetten (snap je hem, Four *lol*) maar dit is toch echt de plek waar hij thuishoort: de eerste plaats.

Ik hoop dat jullie nog veel leesplezier (en misschien kijkplezier) hebben en genieten van jullie weekend, dat ga ik tenminste wel doen ;)

Lees verder op mijn site

Reacties op: De 6 beste verfilmingen

Gesponsorde boeken