Blogpost: weaverannie

De eerste maand van de Challenge

Wat gaat dat snel: de eerste maand van de Challenge is al bijna om en zelden eerder heb ik zoveel boeken gelezen. Nederlandse boeken dan ook nog.
Dat is bijzonder, want meestal las ik de laatste tijd Engelse boeken.
 
Bij het zien van de diverse categorieën kreeg ik echt zin om eens wat anders te proberen. Ik schreef me in voor de Challenge met 30 Nederlandse boeken: dat moest toch te doen zijn. Ieder jaar lees ik zo ongeveer 60 boeken, dus dan bleef er genoeg tijd over voor nog eens 30 Engelstalige werken.
In de bieb lag een grafische roman - over het leven van Bertrand Russell, leek me leuk. Ik nam het mee. En het was leuk! Zoiets moet ik nog eens lezen.
De verhalenbundel Het Cadeau vulde ook een categorie: ik lees niet vaak verhalen,. maar deze waren net lang genoeg om me te boeien.
Al heel lang was ik van plan een paar series nu eindelijk eens helemaal en op volgorde te lezen. De abc-reeks van Sue Grafton over privé-detective Kinsey Millhone stond op mijn verlanglijstje. Het ontaardde in een soort binge-lezen. Veel leuker dan series op televisie. De eerste drie delen zijn uit.
Een paar jaar geleden kocht ik enthousiast de eerste drie delen van Terry Pratchett's Schijfwereld serie - het eerste las ik meteen en was vast van plan niet te lang te wachten met het volgende. Dat staat dus nog steeds op de plank. Ik ben nu weer halverwege het eerste deel. Nu in het Nederlands. Even wennen aan alle nieuwe namen. Maar het is heel plezierig vertaald en nog steeds erg grappig. Hoewel: ik ben er niet zeker van of ik veel fantasy wil lezen. Maar wie weet.

Vanmiddag had ik het veertiende boek van dit jaar uit. Daarbij twee Engelse en de rest Nederlands. Veel kruisjes bij de categorieën. 
Mijn 'te lezen boeken lijst' wordt al langer. Dat belooft wat voor de rest van het jaar. 

De boeken leken wel wat dunner dan wat ik normaal lees, dus het tempo zal zeker lager worden. Geen nood. Ik heb al een lekker beginnetje en heb het aantal te lezen Challenge boeken verhoogd tot 60... We zullen zien waar het schip strandt.

De Challenge is genieten. Een schoonheidsvlekje: op een zo Nederlandstalige site is de naam 'Reading Challenge' wel erg niet Nederlands! (net als updates, pages, en community trouwens, om er een paar te noemen)

Reacties op: De eerste maand van de Challenge

Gesponsorde boeken