Shirley-Ann Auteur

Blogpost: Shirley-Ann

De laatste loodjes

25-08-2018 door Shirley-Ann 3 reacties
088786c030c378df8bab374764e755f7.jpg

Nog  maar enkele bladzijden, enkele hoofdstukken, en dan ben ik er. Dan zit deze bizarre schrijvers-rit er weer even op. Dan kan ik even rustig ademhalen.

Ik hoor je al denken... Kom op, Shirl, je kan het. Ik weet ook dat ik het kan, maar op de een of andere manier lijkt het alsof ik weer voor een manshoge drempel sta.

Zoals mijn lezers inmiddels weten; het is niet één verhaallijn die door mijn boeken loopt, het zijn er meerdere. In de strijd tussen goed en kwaad, vechten mensen en bovennatuurlijke wezens gesterkt door of juist afgeremd door hun eigen normen en waarden, ieder hun eigen strijd. Alles is verbonden. Het klinkt leuk, maar als ik aan het einde van een boek zit te worstelen om die verhaallijnen bij elkaar te krijgen, vervloek ik mezelf. Waarom maak ik het mezelf zo moeilijk?  Misschien had ik beter een boek in de eerste persoon van pakweg 200  bladzijden kunnen schrijven, dan was ik zeker een jaar eerder klaar. Want over dit boek heb ik toch wel erg lang gedaan. De vorige boekpresentatie was in 2015!

Oké dan moet ik wel bekennen dat ik in die tussentijd wel aan twee Verzamelbundels heb meegewerkt:  Passievol en Stil Leven. Uit de bundel Passievol is dan ook nog de kontzakpocket Djinn voortgekomen. Bijna hetzelfde verhaal, maar toch niet helemaal.  Hij is herschreven en aangevuld. Voor de oplettende lezer heb ik ook een klein bruggetje gemaakt naar de wereld van mijn Zwart Bloed boeken.

Ondertussen tolt mijn hoofd ook van allerlei andere zaken: De boekpresentatie en het er gelijk opvolgende Halloweenfeest en dan ook nog de crowdfunding die ik ben gestart om dit boek te kunnen bekostigen. Dat laatste moet ik zelf doen, maar gelukkig heb ik voor de rest heel veel enthousiaste mensen om me heen. Heel veel welwillende helpende handen. Ik moet alleen nog beter leren loslaten...

Maar goed... bijna klaar. Bijna... Thee is gezet, chocolade ligt klaar en muziek staat aan. Nog even de laatste touwtjes aan elkaar knopen. Ik ben de komende week dus erg slecht bereikbaar. Jullie zijn gewaarschuwd.

Reacties op: De laatste loodjes

Gesponsorde boeken