Blogpost:
Demandiekokenkan
De man zijn hotdog
Ik ging jaren naar de Ikea voor de hotdogs. Ja, ik beken het. Ik laadde mijn kar vol met lampenkappen, lampjes, kasten, treinbanen, keukenspullen, sloffen en weet ik veel wat nog meer. Puur en alleen voor die hotdogs. Björns, klippans, Malmö’s, Billy’s, Dorenen, het kon me geen moer schelen. Als ik maar een hotdog met augurk, ui, ketchup en mayonaise voor bijna niets in mn hoofd kon duwen. Dat er paardenvlees in mijn hotdog zat maakte mij geen drol uit. De hotdog werd er alleen maar exotischer van. Of Zweedser, wat jij wil. Ikea zijn marketing had me in zijn greep. Ikea werd synoniem voor hotdog. Net zo als het synoniem werd voor hordes bejaarden en studenten voor ontbijt.
En toen kwam de afbreuk. De laatste keer dat ik naar Amsterdam toog en trots vier hotdogs bestelde omdat mijn heldin toch ook wel een hotdog lustte stond ik perplex voor de sausbar. Weg ui, weg augurk. Weg mijn stampvolle hotdog. Mijn voettocht door dit warenhuis en mijn niet zo Zweedse trots werd gedecimeerd tot alleen nog maar een worstje op een broodje met wat saus. En toen bedacht ik me dat het me helemaal niet ging om de worstjes. Het ging me om de toppings. En de prijs. Dat ook. Want ik kon dan net honderden euro’s hebben uitgegeven. De hotdogs zijn toch een koopje.
En toen ik over mijn teleurstelling heen was besloot ik dat het roer om moest. Het werd tijd voor een hotdog in mijn stijl. Want wat Ikea kan, dat moet ik toch veel puurder en lekkerder kunnen? Dus ging ik op zoek naar het eerste hoofdingrediënt. De piece de resistance zogezegd. Een goede worst. En die worst moet biologisch zijn, van een eerlijk varkentje en goed gekruid. Op Twitter kwam ik er achter dat Mister Kitchen’s een dergelijke worst maakt onder de naam Butch en Dutch. En dus besloot ik hun venkel en tijm worsten te proberen. En nee, ik word niet gesponsord of betaald voor dit bericht. Ik ben een hobbyblog weet je nog. Maar als ik iets lekker vind of aan te raden dan noem ik dat wel. Ook zonder zak geld.
Daarna moest er een lekker krokant afgebakken bruin pistoletje bij. En toen de zoektocht naar de toppings. Even googelen en ik kwam al snel heel wat verschillende toppings tegen. Wat wil je als Amerikanen 20 miljard van deze hete honden per jaar wergwerken (ja ik heb ook de eettest gekeken). Ik kwam tot de combinatie van avocado, gebakken uitjes, augurk en rode kool. Lekker man. Nu nog een saus met pit en dan het ondankbare werk van het testen van dit broodje. Dus toen mijn bende van drie vorige week op bed lag, mijn heldin uit eten, stond ik daar met de hotdog, mijn stijl. En man man man (vrouw mag ook) wat is deze lekker!
De worst is super goed gekruid. Ik bakte hem rustig in olie met een deksel wat op de pan om het gespetter tegen te gaan. De romige avocado, de pittige saus, het zoetzure van de augurk en het knapperige van de ui. Perfect! Wil jij een lekkere andere worst op deze hotdog? Go for it natuurlijk maar het uitgeven van iets extra’s voor een goede biologische worst is het eten dubbel en dwars waard. Eet smakelijk!
Lees verder op...
Lees verder op mijn site