Likaiar Auteur

Blogpost: Likaiar

De Nieuwe Hebban

29-06-2015 door Likaiar 13 reacties
Vanmorgen werd ik wakker, zoals wel vaker gebeurd in de ochtend, en zoals gebruikelijk begon ik mijn dag door een beetje rond te surfen op de websites die ik vaak gebruik. Zo ook Hebban uiteraard.
Ik schoot eerlijk gezegd vrij snel in de stress, de site was veranderd! Nou ja, weet je, dat gebeurd wel vaker met Hebban. Het is tenslotte een beta site, dus dat er hier en daar wat veranderd of dat ze de layout helemaal omgooien is helemaal te verwachten. Ik haalde mijn schouders op en ging op zoek naar mijn 'Hebban updates'. Dit was makkelijk te vinden, al heb ik daar tegenwoordig twee klikken voor nodig. Een beetje jammer, maar goed, daar komen we wel overeen.
Vervolgens ging ik op zoek naar het Fantasyportaal. Hoe ik ook zocht, ik kon het niet vinden. Een snel en, toegegeven, licht paniekerig berichtje naar de facebooksite was genoeg om wat helderheid te krijgen. Blijkbaar bestaan de portals niet meer als pagina's. In plaats daarvan kun je ze aan en uit zetten op de Hebban Vandaag pagina. Zo kun je die pagina verpersoonlijken op jouw favoriete genres.

Wat ik ervan vind?

*kuch* laat ik mezelf hier even onderbreken. Ik heb een milde vorm van autisme, wat het voor mij erg moeilijk maakt om om te gaan met nieuwe dingen. Ik ben dus, in uitgang, altijd negatief over veranderingen. Probeer mijn mening hieronder dan ook met een korreltje zout te nemen. Over een week, als ik beter gewend ben aan dit nieuwe systeem, zal ik mijn mening nog eens herzien. Maar mijn eerste indruk is helaas niet echt positief.

Mijn eerste vraag is waarom? In het verleden -gisteren dus- kreeg ik van mijn gevolgde portalen de updates in mijn 'updates feed'. Gek eigenlijk... Ik had dus op één feed alles bij elkaar. De andere gebruikers die ik volg, de portalen die ik volg, de pages die ik volg... Nu niet meer? Oudere updates staan er nog wel in, nieuwere weet ik niet - er is volgens mij geen manier meer om portalen te volgen.
Dat zou dan betekenen dat ik de helft van mijn updates uit de feed moet halen en de rest uit de hebban vandaag pagina moet destileren.

Was ik vroeger alleen op zoek naar Fantasy nieuws? dan ging ik lekker naar het portaal en neusde daar wat rond. Het meeste had ik natuurlijk al op mijn feed voorbij zien komen, maar hier stond het nog even onder elkaar. Ook waren daar wat uitgelichte blogposts over Fantasy -waar ooit zelfs één van mijn posts voorbij kwam- en ook die kan ik niet meer vinden. :(

Nu, zelfs als ik de vandaag pagina instel op enkel Fantasy, dan zie ik naast de Fantasy ook iets over Jamaica, het geheim van een loser en iets over loverboys. Mega interessant, vast, maar volgens mij heeft het niet veel met Fantasy te maken. Dus als ik op zoek ga naar die Fantasy artikelen, dan wil ik dat niet zien. Dat maakt mijn browse ervaring echt niet beter.

Ja, ik snap de vandaag pagina wel in zekere zin. Alles overzichtelijk bij elkaar, genre overschrijdend. Maar waarom dat ten koste moet gaan van 'mijn' mooie overzichtelijke portaal. Daar kan ik met mijn hoofd niet echt bij.

Nogmaals, misschien is het wennen. Misschien zie ik de voornaamste voordelen over het hoofd. Het kan best.
Ik wil graag weten wat anderen ervan vinden en waarom.

Lees verder op mijn site

Reacties op: De Nieuwe Hebban

Gesponsorde boeken