M.G. Pauwels Auteur

Blogpost: M.G. Pauwels

De Spaanse Furie herleeft

Ik heb niet stilgezeten. De lockdown heeft me meer tijd gegeven om te schrijven. Dat heb ik dan ook gedaan. Momenteel heb ik even tijd nodig om te herbronnen, maar ik heb de voorbije weken hard gewerkt aan een oud idee.
Het resultaat mag er wezen. Ik ben best trots op de novelle die ik heb neergezet. Daarnaast heb ik nog 2 manuscripten in redactie, dus ik denk dat het misschien goed is dat ik even niets nieuw pen.
Mijn nieuwe pennenvrucht is geïnspireerd op de grootste gruwel die mijn stad, Antwerpen, ooit getroffen heeft.
Ik ben een geboren en getogen Antwerspe. Ik woon al heel mijn leven in die stad. Soms wil ik er weg, maar anderzijds .. Misschien ook niet.
Maar één schilderij liet me nooit los: De Spaanse Furie! Ik zag het in het MAS hangen en geraakte ervan onder de indruk. Het werd voor mij meer dan een stuk geschiedenisles.
Creatieveling die ik ben, wilde ik daar natuurijk mijn eigen twist aan geven. Dat heb ik dan gedaan. Ik hoop dat mijn novelle "In furie en vlam" er eentje is dat zal helpen het licht in de duisternis te zien. Ik heb een deel van het schilderij als cover gebruikt. De flaptekst volgt hierover. Het verhaal moet nog een laatste nazicht krijgen. Dan kan het publish gaan.


Antwerpen, november 1576

De Spaanse koning Filips II heerst over een bankroet land. Het leger zit al ruim twee jaar zonder soldij. Het rijke Antwerpen zal het moeten ontgelden. In de citadel bereidt commandant d'Avila ongekende plunderingen voor, die niets of niemand zullen ontzien.

In de aanloop naar de tragedie, ontmoet de protestantse bankiersdochter Constance 'Stanne' Cornelis de jonge cavalerieluitenant Carlos Ramirez. Ondanks hun verschillen laten ze een diepe indruk op elkaar na.

Verscheurd tussen zijn hart en geloof moet Carlos keuzes maken. Hij weet wat er te gebeuren staat. Zal hij in zijn missie slagen om zowel zijn opdrachten tot een goed einde te brengen, als zijn geliefde te redden?

Reacties op: De Spaanse Furie herleeft

Gesponsorde boeken