Yvonne Gillissen Auteur

Blogpost: Yvonne Gillissen

DE STUWENDE KRACHT VAN SCHRIJFWEDSTRIJDEN

Zelf heb ik, in mijn creatieve arbeid, een enorme behoefte aan vrijheid. Met name bij het schrijven merk ik een soort allergie wanneer ik me moet aanpassen aan een kader, aan bepaalde regels. Die bepaal ik het liefst zelf. Het heeft daarom ook een tijd geduurd voordat ik mee ging doen aan schrijfwedstrijden. Ik was enigzins wars van vooraf bepaalde thema's of van een maximum aan woorden waarbinnen de fictie moest plaatsvinden. Ik wist niet of dit überhaupt zou kunnen, totdat ik het gewoon probeerde. Het bleek uiteindelijk mee te vallen. Wedstrijden van een afgemeten lengte zijn nu geen obstakel meer. Thema's die me slechts ten dele aanspraken hebben mezelf verrast. Ik heb gemerkt dat mijn fantasie aangescherpt wordt wanneer ik me buiten mijn eigen paden begeef. Sterker nog: het geeft me allemaal voeding en het draagt zonder meer bij aan mijn eigen ontwikkeling. Gelukkig zijn er veel schrijfwedstrijden in alle soorten en maten. Wat ben ik blij dat er mensen zijn die zulke projecten en podia initiëren. Het genereert een heerlijke dynamiek om door te gaan. Dank!

Lees verder op mijn site

Reacties op: DE STUWENDE KRACHT VAN SCHRIJFWEDSTRIJDEN

Gesponsorde boeken