Blogpost: B.A. de Hoop

Dikke pillen

Ik ben zowaar vorige maand vergeten te bloggen... oeps. Maar ik kan met gemak verslag doen van twee leesmaanden in deze blog want ik heb me toch een paar dikke pillen gelezen! Deze blog wordt dus niet veel langer dan anders. pff, ik kreeg het wel even warm toen ik die ontdekking deed. Ik vond dat ik veel gelezen had en in pagina's is dat ook zeker zo, maar in aantal boeken is het wel een normaal aantal voor me.

Ik ben namelijk begonnen aan de Reizigers serie van Diana Gabaldon, die momenteel verfilmd wordt. Na drie seizoenen gekeken te hebben wilde ik de boeken ook lezen, en zo ben ik dus begonnen. Naarmate het verhaal vordert worden de boeken steeds dikker totdat ik zelfs een boek van meer dan 1000 pagina's vast had. Met recht een dikke pil! En het ligt ook best zwaar in de hand (wat pleit voor een e-reader) maar ik laaf me deze serie. Wat een heerlijke romanserie en wat een fantastische reis door de tijd. Hoofdpersonen die werkelijk overal terechtkomen en wat ze beleven in de geschiedenis komt tot nu toe ook nog redelijk goed afhankelijk vanuit welk perspectief je het bekijkt. Maar ik hou van deze personen en vind het helemaal super dat het verfilmd wordt. Nu snel deel 4 gaan kijken, gelezen heb ik het al wel. Ik las namelijk deel 1 tot en met 5 (De Reiziger, Terugkeer naar Inverness, De verre kust, Het vuur in de herst, Het vlammende kruis) de afgelopen twee maanden en deel 6 en 7 heb ik al opgehaald bij de bibliotheek. Tot nu toe kregen alle delen 4 sterren van me.

Maar ik wilde toch ook nog wat anders lezen dan de Reizigers serie en dus las ook nog:
1968 van Jan Guillou, een deel dat vorig jaar zomer uitgebracht is in de serie over De grote eeuw. De andere delen konden me meer bekoren, ik snapte lang niet alle nuances van de politiek die hierin uitgebreid aan de orde kwam, maar de serie an sich is prachtig. dit deel kreeg 2 sterren van me.
En ik las Wat nooit verteld is van Elliot Perlman. Een mooi verhaal over het achterhalen van geschiedenis met betrekking tot de tweede wereldoorlog. Het begin is wel heel verwarrend met allerlei personages en daarbij horende verhaallijnen, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Dit is ook een dikke pil trouwens. Uiteindelijk gaf ik 3 sterren voor dit boek.
Al tijden stond op m'n nog-te-lezen-stapel de serie Touching Juliette (YA) van Tahereh Mafi waarvan ik nu dan het eerste deel heb gelezen. Het is beslist de moeite waard waardoor ik ook de vervolgdelen 1.5 en 2 heb gereserveerd bij de bibliotheek. Dit deel heeft 3 sterren gekregen en ik ben nieuwschierig naar de rest van de serie.
Ook las ik Gone deel 1, Verlaten, van Michael Grant (YA) maar die viel me wat tegen. Ik weet niet of ik de rest van de serie nog ga lezen, 2 sterren.

De boeken die ik met m'n kinderen lees zijn nog niet uit, die komen volgende maand weer aan de orde. 

Reacties op: Dikke pillen

Gesponsorde boeken