Blogpost: Patrick Berkhof

Doneren is eng....je zou eens moeten crowdfunden. Da's pas eng!

Voor je het weet zit je met je crowdfunding over de helft van je tijd en blijft de teller een beetje steken. Iemand vertelde mij dat hij het een beetje eng vondt om een donatie te doen. Mijn antwoord: je zou eens moeten crowdfunden. Dat is pas eng!

Doneren is best eng, dat begrijp ik, maar crowdfunden zelf is in vergelijking doodeng. Doneren niet, je betaald en je bent er vanaf. Nee, het vragen aan mensen om een donatie bezorgd mij echt zweet op plekken waar je het niet verwacht. Sommige mensen die zich ervan weerhouden een donatie te doen, gebruiken als excuus dat ze het maar eng vinden om via een onbekende website geld over te maken. Want waar gaat dat immers heen en is het wel helemaal veilig. Penuts als je het vergelijkt met het houden van een campagne.

Toen mijn campagne vier weken geleden van start ging, had ik het idee eindelijk even rust te hebben. Het tegendeel is waar. Ik ben avonden achtereen bezig mensen te mailen en te bellen. Berichten versturen via facebook en linkedin. Maar het meest griezelige daarvan is dat je mensen moet vragen om geld. Brrr. Eén op één telkens weer diezelfde smeekbede om een luttel bedrag. Je zou denken dat het went, na zoveel keer gevraagd te hebben. Nee, het went niet. Elke keer als je het aan iemand vraagt, voel ik stilletjes weer die schaamte. Dat is misschien ook een beetje hoe ik in elkaar zit, ik ben iemand die zich al snel schaamt. Gelukkig heb ik mijn boek waar ik zo sterk in geloof. Dat moet hoe dan ook een keer door een groot publiek gelezen worden en dan neem ik dat beetje schaamte wel voor lief. Nog twee weken, tot eind april bikkelen en dan moet blijken of ik de 100% gehaald heb.  Sponsor mee en jou naam komt als dank in mijn boek te staan en zo gaan wij dan samen de eeuwigheid in. Hoe mooi is dat?

sponsor mij als je wilt op: http://www.voordekunst.nl/projecten/4215Lees verder op mijn site

Reacties op: Doneren is eng....je zou eens moeten crowdfunden. Da's pas eng!

Gesponsorde boeken