Blogpost: BookloverSaphira

DRAKENKRUID, een leuke fantasy voor de jongere lezers

************************************RECENSIE************************************* 


DRAKENKRUID  


Ik heb het recensie-exemplaar 'Drakenkruid' van de schrijver Jeroen Vreijling mogen ontvangen. Dit is voor mij weer een eer om dit boek te mogen recenseren. Ik zal jullie voorstellen aan de schrijver van dit leuke jeugd fantasie boek. 


JEROEN VREIJLING 


Auteursfoto_JPVreijling.jpg 

Jeroen Vreijling (1974) is geboren en getogen in Zaandam. Hij heeft de opleiding H.L.O. Biochemie afgerond en is sindsdien werkzaam als research analist op een laboratorium in een academisch ziekenhuis. Op de basisschool schreef hij al korte verhalen met veel fantasie. Na het lezen van een groot aantal boeken in het fantasy-genre en de aankondiging van de schrijfwedstrijd van Luitingh Fantasy en Magic Tales, besloot Jeroen zelf eens een poging te wagen een fantasy roman te schrijven. Drakenkruid is hiervan het resultaat. In 2013 behaalde dit manuscript de shortlist van deze schrijfwedstrijd.


 ******************************************************************************* 

DRAKENKRUID


 Drakenkruid-voorkant-193x300.jpg 


BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Diep onder de grond, in Bijlstad, woont de dwerg Björn. Hij houdt zich vooral bezig met het uitgraven van nieuwe gangen in de rotsen. Zijn rustige leventje wordt bruut verstoord als een draak na eeuwen ontwaakt en instortingen in de dwergentunnels veroorzaakt. Björn wordt op onderzoek uitgestuurd in de bovengrondse wereld.Amy woont bij haar oma en helpt in haar kruidenwinkeltje. Als oma onverwacht komt te overlijden, merkt Amy dat het geheimzinnige vuurkruid voor het eerst in haar leven in bloei staat. Kort daarna komt zij in contact met een draak, die overal onrust zaait. Op een onverwachte manier stuit zij op het geheim van het mysterieuze kruid, waardoor zij de kans krijgt om de oorlog die er tussen de mensenvolken woedt te stoppen. Zij is echter niet de enige die haar oog op het vuurkruid in haar tuintje heeft laten vallen… 

PRIJS VAN HET BOEK € 17,95 

ISBN NUMMER  9789463081085 

*********************************************************************************** 

MENING 

Mijn eerste indruk van het boek: de hoofdkleur van het boek is blauw en heeft een mooie cover. Het is een blauw boek met een grote rots, planten en een draak op de achtergrond. Dit sluit mooi aan bij het verhaal. Het maakt mij nieuwsgierig naar het verhaal en ik zou het zeker oppakken in de winkel. Het boek bevat een mooi aantal van 236 pagina's en is de prijs van € 17,95 zeker waard.

Het verhaal zelf: het is een vlot geschreven verhaal en sluit goed aan bij de doelgroep van 10 tot 15 jaar. Het is een verhaal vol avontuur, spanning, actie en verraad. Het neemt je mee in een bijzondere wereld waar Amy, draken, elfen en dwergen een hoofdrol spelen. Amy, het hoofdkarakter is redelijk goed uitgewerkt en ik kan me best goed in haar verplaatsen. De andere  karakters hadden iets meer uitgewerkt mogen worden, zodat ze meer aanwezig zijn en sterker overkomen. Het is geen verhaal met plotwendingen. Hierdoor is het wel voorspelbaar. Persoonlijk vond ik het niet storend, maar wel  jammer. Het zou het verhaal veel beter maken. Ik heb het boek wel met veel plezier gelezen en genoten van het verhaal.

'Drakenkruid is een aanrader voor de jeugdige en de Young Adult lezers.

Zelf ben ik erg benieuwd naar meer werk van deze schrijver. 

STERREN  

Ik geef dit boek 3,5 sterren. 

BOOKLOVERSAPHIRA


Lees verder op mijn site

Reacties op: DRAKENKRUID, een leuke fantasy voor de jongere lezers

Gesponsorde boeken