Blogpost: perspexinholland

Een eerste blogpost

Op suggestie van hebban zelf, heb ik me voorgenomen om hier zo nu en dan eens een bericht te schrijven over boeken, of een boek, dat niet bij Hebban kan worden opgenomen en wel om de volgende reden.
Het is van voor 1970, bijvoorbeeld een boek dat ik net heb gelezen uit 1948, en dat heeft geen ISBN nummer. Of, en dat gebeurt vaker, een boek dat ik in het Duits heb gelezen, en dat ik heel graag onder de aandacht van Hebban-lezers wil brengen, althans als Duits bijvoorbeeld tot iemenads mogelijkheden behoort.
Het eerste boek dat ik hiervoor wil noemen is: "Warte nicht auf bess're Zeiten" de autobiorafie van Wolf Biermann.
Wolf Biermann was een bekende zanger in het voormalige Oostduitsland, en werd door zijn kritische opstelling het land uitgezet. Dat heette destijds dat je werd "Ausgebürgert". Wolf Biermann was lanere tijd getrouwd met Eva Maria Hagen, en zij kregen als dochter de later ook in Nederland bekende Nina Hagen.
Wolf emigreerde -als je dat zo kunt noemen-  met zijn moeder uit Hamburg naar Berlijn, omdat zijn moeder heil zag in de socialistische staat, misschien mede omdat haar man, en Wolf's vader in het Joods-Communistische verzet in de tweede wereldoorlog werd gearresteerd en in Auschwitz werd vermoord.
In een volgend bericht zal ik het boek van Wolf Biermann verder bespreken en daarna ook het boek van zijn vrouw, de actrice Eva Maria Hagen.

Reacties op: Een eerste blogpost

Gesponsorde boeken