Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Karin-van-der-Laan Auteur

Blogpost: Karin-van-der-Laan

Publiceren op Wattpad: een goed idee?

Ja…. doe je er goed aan of niet? In december afgelopen jaar was m'n verhaal helemaal af. Na het schrijven, corrigeren, laten nakijken door proeflezers, verbeteren en voor een laatste keer nagelezen en gecorrigeerd te hebben, denk ik dat er ingestopt heb wat ik erin kon stoppen. Vervolgens stuurde ik m’n manuscript naar uitgeverijen. En sindsdien is het wachten. Wachten, wachten, wachten. Want uitgeverijen krijgen zoveel manuscripten binnen dat ze meestal pas na drie maanden een reactie geven. Dus dat betekent geduld hebben.

Ondertussen ben ik aan een nieuw project begonnen, maar houd dit verhaal me in m’n achterhoofd ook nog bezig. Want wat kan ik zelf doen om er bekendheid aan te geven? En móet ik wel bekendheid geven aan mijn verhaal? Moet ik van de daken schreeuwen dat het er is, zoveel mogelijk mensen hoofdstukken laten lezen of gewoon netjes afwachten totdat uitgeverijen laten weten of ze interesse hebben (of niet)? Of zijn die traditionele uitgeverijen eigenlijk allang achterhaald, helemaal als je schrijft voor een jongere doelgroep? Dus moet ik het dan maar online publiceren en/of in eigen beheer uitgeven?

Goed idee? Of niet?
Een ratelend hoofd is soms best vermoeiend. Maar uiteindelijk besloot ik toch maar een hoofdstuk op Wattpad te plaatsen. Zonder een idee te hebben of uitgeverijen daardoor meer interesse hebben of niet. En zonder een idee te hebben of ik er zelf compleet gedemotiveerd van raak als niemand het leest. Maar wie weet haal ik er iets uit. Een commentaar waar ik iets aan heb of een indicatie van het aantal mensen dat het interessant vindt. Of houden uitgeverijen niet van voorpublicaties? Wat denk jij?

Het is toch enger dan ik dacht, een hoofdstuk publiceren op een platform waar miljoenen anderen ook al op publiceren. Maar ja, if you don't try you'll never know...

De cover en titel allemaal nog als concept natuurlijk, want zonder is ook zo kaal ;-)..

Lees verder op mijn site

Reacties op: Publiceren op Wattpad: een goed idee?