MayaWF Auteur

Blogpost: MayaWF

Een nieuw boek, de Zussen trilogie bijna compleet

Na het schrijven van mijn roman Zussenleed wist ik al dat het verhaal nog niet af was. Het boek werd vorig jaar ook gepubliceerd en eigenlijk voelde ik toen direct al dat het een trilogie moest worden.
Deel 2 is inmiddels geschreven en wordt volgende maand gepubliceerd. Waar deel 1, Zussenleed, het verhaal verteld de jongste dochter en haar herinneringen aan een moeizame relatie met haar gewelddadige moeder en oudere zus, verteld deel 2, Zussenliefde, deze met geweld doordrenkte jeugd van de oudste dochter. Deel 2 is overigens een prequel en speelt zich af vóór deel 1. 

Deel 3 is onderweg, Zussenverdriet zal het verhaal vertellen vanuit de moeder van deze 2 gepijnigde dochters en proberen te verklaren hoe deze moeder zich zo afschuwelijk kon laten gaan tijdens de jeugd van haar kinderen. 

De Zussen trilogie is autobiografisch, althans, 95% van het eerste deel is dat. Voor deel 2 ligt dat iets anders omdat ik dit deel weliswaar gebaseerd heb op mijn eigen ervaringen maar ook heb geschreven vanuit de oudste dochter en niet vanuit mijzelf. Er zitten dus wat minder autobiografiische elementen in. Ik heb het echter zo veel mogelijk waarheidsgetrouw proberen te schrijven.

In deel 3, Zussenverdriet, vertel ik het verhaal van de moeder. Hier was ik zelf niet bij en ik heb slechts enkele fragmenten uit het leven van haar gehoord. Ik probeer een verklaring te vinden voor het gedrag maar moet eerlijk bekennen dat ik dit tijdens het schrijven dat ik nu nog doe, nog niet heb gevonden. 
Een groot gedeelte uit deel 3 is dan ook fictief. Ik denk echter wel dat het een mooie afsluiting vormt van de Zussen trilogie.  

Met het publiceren van deel 3 (naar verwachting deze lente /zomer) is er voor mij een einde gekomen aan het herbeleven van mijn jeugd. Ik heb deze verhalen niet geschreven als verwerking ervan, dat heb ik namelijk al jaren geleden gedaan. Wat ik wel wilde was een soort 'vastleggen in de wereld'  van wat er gebeurd is, omdat ik niet wilde dat gebeurtenissen en ervaringen in het leven zomaar tot stof in de wind vergaan. Ze zijn gebeurd, het is 2 dochters overkomen. Er is veel narigheid van gekomen maar ook veel moois en ik wilde dit aan papier toevertrouwen om het niet zo nutteloos en vergeten te laten worden.

Ondertussen ben ik bezig met hele andere verhalen en series, daarover later meer!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Een nieuw boek, de Zussen trilogie bijna compleet

Gesponsorde boeken