Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Een nieuwe, vrijmoedige teaser uit ‘Stilte Graag!’: ‘Baas in eigen bed’.

Hoewel ik nijver werk aan mijn dit najaar te verschijnen fantasyroman, maak ik graag wat tijd vrij om wat aandacht te besteden aan mijn debuut, de verhalenbundel ‘Stilte Graag!’ Deze bundel is een verzameling van 14 korte verhalen op het snijvlak van feiten en fictie met als overkoepelend thema “gewone mensen in ongewone situaties”. De komende weken publiceer ik elke week een mooie teaser uit ‘Stilte Graag!’ op Hebban en Facebook. Gegrepen na het lezen van een teaser? ‘Stilte Graag!’ is te bestellen via Bol.com, Bruna.nl, boekenbestellen.nl., of via je plaatselijke boekhandel. Ook te leen bij de betere openbare bibliotheek.

Vandaag teaser nummer drie, een uitsnede uit het verhaal ‘Baas in eigen bed’, een vrijmoedig en taboedoorbrekend verhaal over een jonge vrouw die bewust kiest voor een leven als prostituée.

“Al snel hakte ik voor mezelf de knoop door. Dit was wat ik wilde. Dit voelde goed en vertrouwd. Een hoer wilde ik zijn! De volgende keer dat ik Sasha, zo heette ze, sprak, maakte ik met haar een afspraak voor het huren van een kamer met raam in haar maison. Ik hoefde Sasha alleen huur te betalen, de rest van het geld dat ik verdiende was voor mij. Tissues, condooms, glijmiddel en handdoeken werden door het huis geleverd en gebruik daarvan was bij de huurprijs inbegrepen. We maakten een afspraak wanneer ik precies zou beginnen en welke dagen en tijden ik zou gaan werken. Onze deal werd beklonken met een handdruk en goed glas wijn. Ik was ik officieel in business! 
Nu hoefde ik het alleen nog maar tegen mijn omgeving te zeggen. Inderdaad, ik heb het verteld aan mijn ouders en vrienden. Waarom niet? Prostitutie is gewoon werk en al jaren legaal in dit land. Bovendien ben ik te open en te eerlijk om dit soort dingen voor mij te kunnen houden. Ik heb het eerst mijn ouders verteld. Die waren niet bepaald blij met mijn beroepskeuze en deelden me in tranen mee dat ze toch echt heel andere voorstellingen en verwachtingen voor me hadden gehad. Ik zag dat ik hen met mijn keuze heel veel pijn deed. Het kon echter niet anders, ik moest het hen vertellen. Gelukkig lieten ze mij niet vallen. Ik bleef altijd welkom bij mijn ouders. Daarna heb ik mijn vrienden ingelicht. Aanvankelijk leek mijn nieuwtje goed te landen. Iedereen vond het reuze spannend of opwindend dat ik als prostituee aan de slag ging. Sommige vriendinnen bekenden dat ze ook wel eens met die gedachte hadden gespeeld. Maar ja, met de gedachte spelen of er daadwerkelijk iets mee doen is toch iets heel anders. Na verloop van tijd bleek dat mijn nieuwe werk bij de meeste van mijn vrienden toch niet zo in de smaak viel. Ze konden er niet mee omgaan, wilden dat ik er mee stopte en toen zij merkten dat ik dat niet deed, lieten veel vrienden me genadeloos vallen. Bijna al mijn oude vrienden ben ik zo kwijt geraakt. 
Aan de andere kant: waar een deur dichtgaat, gaat ergens ook weer een deur open. Dat geldt ook voor vriendschappen. Ik kreeg al snel nieuwe vrienden uit de andere, wat wildere wereld waarin ik inmiddels verkeerde. Een wereld die tegen de zelfkant aanhing, met zijn eigen waarden en normen, regels en erecodes. Een veel rauwere, hardere, soms wat schimmige wereld, maar ook eentje die veel sneller, spannender en levendiger was dan de wereld die ik achter me had gelaten. Een betoverende, verslavende wereld, dat was het. 
Ik keek enorm uit naar de eerste keer dat ik als prostituee aan de slag kon. Mijn madame, Sasha, had een vaste klant voor mij geregeld van wie ze wist dat hij lief, begripvol en geduldig was. Alles ging dan ook meer dan goed. Sterker nog: betaalde seks met mijn eerste klant was niets meer of minder dan een openbaring. Daarna dacht ik: kom maar op met al die kerels! Dit kan ik aan! En dat was ook zo, want in de praktijk bleek al snel dat de hoer spelen me heel goed af ging. Het zal wel komen omdat ik enorm van mannen houd en het heerlijk vind grapjes te maken en te flirten. Achter mijn raam maakte ik er vaak echt een verleidingsspelletje van. Tegen het raam tikken, lonken, wenken, kusjes uitdelen, een beetje met mijn borsten pronken. Ik genoot met volle teugen van mijn kleine flirtfeestjes, met name wanneer ik een lekkertje aan de haak had geslagen en hem voor de ogen van mijn concurrentes naar binnen had weten te lokken. Zodra ik mijn snoepje binnen had, deed ik discreet de gordijnen voor het raam dicht en stortte me vol overgave op het werk dat voor mij lag.
Niet al mijn klanten waren natuurlijk mooie mannen, maar het waren bijna altijd wel leuke, prettige, beschaafde mannen. Dat heeft alles te maken met mijn karakter en uitstraling. Ik ben namelijk niet alleen verzorgd en hoger opgeleid, maar ook invoelend en heb een zachte kant. Mannen zagen en voelden dat, daarmee trok ik automatisch een bepaald soort klanten aan. Niet van die ruwe macho's die geen woord zeiden en alleen kwamen voor een harde, snelle wip maar juist mannen die wilden praten, die zich wilden koesteren aan de warmte en aandacht die ik hen ook kon geven. Dat gaf ik hen allemaal in overvloed. Tenminste, zolang ze maar betaalden. Ik zei wel eens tegen een klant of iemand uit mijn omgeving: ik ben een dienstverlener, geen hulpverlener. Als het er op aankomt ben ik toch echt geen psycholoog, maar een pijpoloog. Uiteindelijk draaide het in mijn kamertje letterlijk om de duit en de fluit. Ik maakte het graag leuk en gezellig voor mijn klanten en deed mijn best hen te plezieren, maar in de basis verleende ik gewoon een dienst waarvoor een afgesproken prijs moest worden betaald. 
Mijn prijzen lagen vanwege alle aandacht en goede gesprekken die ik in ruime mate schonk wel stevig hoger dan die van de gemiddelde raamprostituee die haar klanten alleen maar lichamelijk afwerkte. Sociaal investeren kostte nu eenmaal meer tijd, dat rekende ik ook door in mijn prijzen.”Lees verder op mijn site

Reacties op: Een nieuwe, vrijmoedige teaser uit ‘Stilte Graag!’: ‘Baas in eigen bed’.

Gesponsorde boeken