Arwen Mannens Auteur

Blogpost: Arwen Mannens

Eerste reacties... (h)eerlijk?!

Hey iedereen,


"Illiyana" is nu een dikke week in de winkels te verkrijgen.
De eerste exemplaren zijn verkocht en mondjesmaat krijg ik reacties van her en der.

Je kunt niet geloven hoe beangstigend het is.
Mijn stukjes ziel komen terug en er komen meningen mee. Meningen van anderen...
Tot nu toe adem ik nog. Ik denk dus dat ik nog leef.
Ook al voel ik af en toe mijn hart een tel overslaan als iemand nog maar de naam "Illiyana" post.

Hoe eerlijk de reacties zijn, of mensen mij willen sparen, weet ik niet. Maar heerlijk zijn ze tot nu toe wel.


De allereerste:
Kwam van een vriend die zei dat hij hem in een ruk had uitgelezen en vroeg wanneer het tweede boek uit komt.

De leukste reactie:
Yod dabin des! 
In één woord, wauw !! 
Goed geschreven, met spanning opbouwend verhaal waarbij je personages en omgeving zo voor de geest haalt dat je gewoonweg wil weten hoe het verder gaat. 
ARWEN, eier adem gylon, en ZET ME MAAR AL OP DE BESTELLIJST VOOR RHEYA. 

Het Stèdaans is niet helemaal correct, maar op zich vind ik het echt een hele leuke.
De poging alleen al om het te verwoorden in een van mijn talen vat ik op als een hele eer.

De meest onverwachte reactie:
Wie een boek schrijft verwacht recensies en meningen. Heel toevallig botste ik gisteren op het -voor mij onbekende- forum Ezzulia.
Mijn boek was daar gepost in een topic door iemand die het online gevonden moet hebben.
A: Dit klinkt wel goed
B: Op zich wel hè icon_biggrin.gif

A: Zeker wel. 
C: 
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ik was zo aangedaan, dat ik spontaan een account aanmaakte om hen te bedanken voor de interesse. De drie personen lieten weten dat ze het boek graag wilden lezen. Een hele opsteker!

De eerste boekhandel:
Nog geen 15 minuten nadat ik hen had laten weten dat mijn boek vanaf nu ook in te kopen is voor de Standaard Boekhandels in België, kreeg ik vanuit het filiaal in Lokeren een enthousiaste mail terug dat zij zeker interesse hadden.
Ook Ekeren volgde na enkele minuten met de vraag of ik een voorleessessie wilde houden.

De eerste échte fan:
Iemand die ik voordien niet kende, maar mij contacteerde om mijn boek te kopen.
Goeiemorgen. In het weekend en gisteren heb ik niet kunnen lezen in uw boek, maar ben vandaag in verlof. Net 10 blz gelezen. Ik heb er nu in totaal 70 gelezen. Om het in het Stèdaans te zeggen: Dobdje! Voor een debuut is dit zeer prachtig geschreven, echt. En ik zeg dit zeker niet om te slijmen bij jou of zo. Had het anders geweest ging ik ook mijn mening zeggen. Het is een boek dat zeer vlot leest, en die je moeilijk kan wegleggen. De gebeurtenissen volgen elkaar op waardoor je enkel maar wil doorlezen. For such a great novel i bend the knee, your grace.
en ook;
Ik merk wel in uw boek dat jij iemand bent die houd van extremen. [... stuk geknipt wegens spoileralarm ...] Van die contrasten hou ik wel, omdat ik ook enorm hou van extremen.


Ik denk niet dat ik iemand moet uitleggen dat ik zeer blij ben met deze reacties.
Er groeit besef dat er ooit ook negatieve reacties zullen komen.
Maar het zijn de mooie waar ik me aan optrek. 
En daarom wil ik er nog één delen;


De eerste die me tranen bezorgde:
@never_run_away geweldig meid!! :o je bent een inspiratiebron!! :)

Even later volgde een iets uitgebreider bericht;

Hey Arwen, hoe vlot de boekenverkoop? Ben je soms niet bang dat het allemaal maar een droom blijkt te zijn? ik denk dat dat bij mij het geval wel zou zijn Ik zei op twitter toch dat je een inspiratie was he? awel, het is niet gelogen, want ik heb eindelijk de moed gevonden om zelf (terug) beginnen te schrijven Ik zit al enkele jaren met meer dan 1 verhaal in mijn hoofd, waarin ik me graag verlies op saaie momenten om ze verder uit te werken Maar ik had nog nooit een serieuze poging gedaan om ze op te schrijventot nu! begin deze week heb ik mijn eerste passage op het spreekwoordelijke papier gezet (de tijd van typmachines is nu eenmaal al voorbij ) meteen een 7tal A4tjes vol getyptik weet niet hoe het bij jou voelde, maar voor mij was het echt een bevrijding om de woorden en beelden in mijn hoofd eindelijk op papier te zien en allemaal dankzij jou! ^^ want ookal zou dit verhaal nooit de buitenwereld bereiken, ik ben al super blij als ik het helemaal kan neergeschrijven dus uw missie is alvast dik geslaagd, je hebt mij ontzettend hard geinspireerd dat wou ik je even laten weten.Hoe klein mijn hart voelde bij het lezen van deze laatste, des te groter is mijn trots.


Blijf dromen, want wat ik steeds zeg;
Dromen zijn de moeite waard als je hen durft na te jagen!

Reacties op: Eerste reacties... (h)eerlijk?!

Gesponsorde boeken