Blogpost: weaverannie

Engels boek 2/2016

Tapas, Carrot Cake and a Corpse
Schrijver: Sherri Bryan.
Uitg.: Eigen uitgave. 
Eerste deel van een serie over Charlotte Denver.

Sherri Bryan las haar eerste cosy mystery in 2014 en was meteen verkocht. Ze las er meer en ging ze zelf schrijven.
Ik lees dit genre boeken ook graag, vooral wanneer ik ervoor een boek heb gelezen, dat nogal indrukwekkend of moeilijk was. Hierbij kun je je ontspannen en je amuseren. Daarna kan je het zwaardere werk weer aan.
Aan deze voorwaarden voldeed dit boek volkomen.

Charlotte Denver is terug in Engeland. Haar ouders zijn bij een auto ongeluk om het leven gekomen en ze wilde niet alleen achterblijven in Spanje, waar ze geruime tijd had gewoond. Ze had haar eigen huis en een baan, maar ging met haar peetouders mee naar het kustplaatsje in Engeland, waar Garrett, haar peetvader, visser is.
Ze begint een restaurantje aan de haven en serveert daar Spaanse specialiteiten en tapas (waarvan de recepten achter in het boek staan).
De zaak loopt goed, ze kent iedereen in het dorp en de toeristen weten haar ook te vinden. 
Als ze een afspraak heeft met een klant, die op haar boot een feest wil geven en Charlotte heeft gevraagd de catering te verzorgenn treft ze op de verder verlaten boot een lijk aan. De man was kort daarvoor nog in het restaurant geweest.

De hoofdinspecteur van politie, die de moord moet oplossen, is een goede vriend van Charlotte. Als zij zelf op onderzoek gaat, is hij daar niet blij mee.

Reacties op: Engels boek 2/2016

Gesponsorde boeken