Evelien Walravens Hebban Recensent

Blogpost: Evelien Walravens

Er ging een fantastische wereld voor me open


In mijn voorlaatste blogpost vertelde ik jullie al dat ik "iets leuks ging doen"met de SF klassieker Fahrenheit 451 van Ray Bradbury. Ik kreeg het boek van Hebban en uitgeverij Lebowski met daarbij de uitnodiging om deel te nemen aan een podcast over dit boek. Deze werd opgenomen tijdens de Dag van het Fantastische Boek. Het toegangskaartje voor deze dag kreeg ik er gratis bij.
Zo kwam het dus dat ik op 14 april jongstleden in alle vroegte naar de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord toog, waar dit jaar deze dag gehouden werd.

Degenen die mijn leesvoorkeuren kennen, weten dat mijn kennis van Het Fantastische Boek niet verder reikt dan Stephen King, Thomas Olde Heuvelt en oh ja, ook nog wat Tolkien. Ik ging mij dus op redelijk onbekend leesterrein begeven!

De podcast werd geleid door Peter de Ruiter. Hij heeft al een aantal andere podcasts gemaakt en voor de Dag van de Persvrijheid op 3 mei aanstaande wilde hij graag het boek Fahrenheit 451 onder de loep nemen. De uitverkorenen voor de opname waren Puck Gerkema, Peter Wuyts, Johan Klein Haneveld (SF schrijver), Heidi van der Vloet (organisatie Dag van het Fantastische Boek), Anne-Claire Verham (Hebban recencent) en ikzelf. Marcia van der Zwan (boekenblogger/vlogger) kon helaas door treinvertagingen niet op tijd aanwezig zijn, maar haar trof ik later op de dag gelukkig nog. Het uur vloog voorbij, we hadden een interessante discussie en we hadden er nog wel de hele middag over door kunnen praten. Maar er was meer leuks te doen. Na een lunch met Anne-Claire, heel gezellig, bezochten we een lezing verzorgd door uitgeverij Lebowski. In sneltreinvaart kwamen schrijvers Jerry Goossens en Auke Verhulst aan het woord over dystopische romans. Jerry was heel verbaasd er zelf een geschreven te hebben, Tot Bloed op het Droge en Auke liet ons kennis maken met het zeer rare boek Het IJs van Anna Kavan. Marcia's trein was uiteindelijk toch nog in Amsterdam aangekomen en zij kon haar zegje nog doen over Fahrenheit 451. Dit alles afgewisseld met gedeeltes uit een aantal luisterboeken. Ik kreeg door deze lezing weer zeer veel leestips, ik blijk toch meer gemeen te hebben met het Fantastische Boek dan ik dacht!

Anne-Claire en ik troffen daarna Kim Schreurs nog, lid van de Hebban Scifi & Fantasy Club. We struinden nog even rond op de kleine maar fijne boekenmarkt in de foyer en we gingen nog even luisteren naar Thomas Olde Heuvelt. Voor ons was het toen wel even voldoende en keerden we voldaan weer huiswaarts. Thuis heb ik mijn Wil Ik Lezen Plank nog verder volgepropt met heel veel fantastische boeken want er was een wereld voor me open gegaan!

De podcast staat inmiddels online, hier te beluisteren: https://soundcloud.com/peterwired/luisterdoc-fahrenheit-451-een-licht-ontvlambare-ontmoeting

Peter de Ruiter is te horen in een reeks radioprogramma's over het maken van podcasts op Hello Radio. Op 2 mei komt de podcast Fahrenheit 451 aan bod. Meer info hierover op https://www.dagvandevrouwen.nl/hello-radio

Natuurlijk schreef ik ook een recensie over het boek: https://www.hebban.nl/recensies/evelien-walravens-over-fahrenheit-451


Reacties op: Er ging een fantastische wereld voor me open

Gesponsorde boeken