Blogpost: juutjex

Fangirl diary: the mortal instruments-city of bones

heeey!

In deze blog ga ik iets vertellen over mijn 'new favorite fandom', the mortal instruments. Ookal heb ik nog maar een boek gelezen uit de hele serie (city of bones)... :') De rest van de boeken liggen al wel op mijn boekenplank, te wachten tot ik tijd heb om ze te lezen. 

Ik vind het boek geweldig! Vanaf het moment dat ik begonnen ben met lezen ben ik niet meer gestopt. Ik had het boek dan ook na 1 week al uit. Wat ik zou leuk vind aan het boek is dat er veel onverwachte dingen gebeuren. Op bepaalde momenten in het boek heb ik volgens mij met een open mond en grote ogen gelezen. Ook vind ik de relatie tussen Clary en Jace geweldig, OTP :'). Sowieso vind ik Jace een geweldig personage. Zijn eerlijkheid, de manier waarop hij Clary beschermt, zijn quotes, zefls zijn terughoudende/zwijgende/arrogante manier van doen. 'to love is to destroy, and to be loved is to be the one destroyed'.

Natuurlijk heb ik zodra ik het boek uit was de film gekeken. Deze vond ik erg tegenvallen. Naast mijn grote frustratie dat de acteur die Jace speelde (jamie campbell) niet bepaald knap was, vond ik dat het verhaal erg snel ging. Ik vind het niet erg dat de film afwijkt van het boek op bepaald momenten, maar leg dan alles rustig uit. Nu vond ik het verhaal onduidelijk worden en moest ik regelmatig verschillende stukjes terugspoelen en nogmaals kijken. Ook had ik regelmatig dat ik niet meer wist wie een personage was. Dan zag ik iemand end dacht ik 'He, die heb ik eerder gezien' maar wist ik niet meer wie het moest zijn... Dit kan eraan liggen dat het verhaal erg snel ging, maar het kan ook aan mij gelegen hebben.

Al met al vond ik het boek zeker de moeite waard en ga ik snel de rest van de serie ook lezen! Ik heb al gehoord dat er geen nieuwe film meer komt van het tweede boek, dit vind ik erg jammer. Wel komt er een serie 'shadowhunters' die gebaseerd is op de boeken. De eerste episode komt 12 Januari, ik ben benieuwd!!

-xxx-

Reacties op: Fangirl diary: the mortal instruments-city of bones

Gesponsorde boeken