Blogpost: Lise

fantasie en siencefictionboeken

Ik lees erg graag fantasieboeken. Ik kan me er altijd enorm in verdiepen en lees soms uren op een dag. Bij fantasieboeken of sciencefictionboeken kun je je helemaal verplaatsten in een andere wereld en dat is nu net het leuke eraan. Je beleeft de verhalen in de huid van het hoofdpersonage en maakt op deze manier onmogelijke dingen mee.

Dit past bij een citaat dat ik al een aantal keer heb zien staan. Het citaat is van George R.R. Martin en gaat als volgt: ‘A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one.’ Ik vond dat dit citaat wel bij me paste omdat ik bij die duizenden levens hoor :-). Jammer genoeg heb ik nog geen boek gelezen van deze schrijver -ondanks het feit dat hij heel bekend is- maar ben dit zeker nog van plan om te doen. Ik ken namelijk heel wat mensen die me hebben gezegd dat zijn boeken ‘geweldig’ zijn, dus het staat zeker op mijn ‘to-read’ lijstje.

Verder lees ik het liefst series. Waarom dit precies zo is, kun je lezen bij de antwoorden op de vrijdagvragen (je kan hiervan ook een link terugvinden onder de tekst). Ondanks het feit dat ik liever een serie lees, lees ik ook heel graag kortverhalen. Een voorbeeld hiervan is ‘blind date’. Ik vond deze verhalen heel leuk omdat je telkens een ander verhaal leest, maar rond hetzelfde onderwerp blijft lezen (in dit geval fantasie). Ook vond ik het leuk om te lezen omdat je zo nieuwe schrijvers leert kennen. Ik merkte op deze manier welke schijfstijl me beviel en kocht bijvoorbeeld boeken van Melissa Marr (natuurlijk wel in het Engels, want de meeste van haar boeken zijn niet vertaald).

Ik lees dus erg graag fantasieboeken en sciencefictionboeken, maar ik lees ook heel erg graag ya-boeken (vooral dan de fantasie en SF-boeken onder de ya boeken :-) ). Ook rond dit onderwerp heb ik gereageerd op één van de vrijdagvragen ( ook hiervan kun je onder de tekst een link terugvinden).

Ik lees heel graag boeken over engelen, duivels, demonen, … Eén van mijn favoriete boeken is zo bijvoorbeeld ‘drift’. Dit is een boek dat over gevallen engelen gaat. Ik heb hier ook een recensie over geschreven waarvan je hieronder ook een link van kunt terugvinden. Verder lees ik ook graag over mythes. Ik lees ze graag omdat het enerzijds nog steeds fantasieverhalen zijn en anderzijds heel oud zijn en een deel van onze geschiedenis vormen. Ook vind ik ze bijzonder omdat de mensen van vroeger er echt in geloofden.    

Hieronder kun je de links vinden waarover ik het in de tekst had.
https://www.hebban.nl/recensies/lise-over-drift?share=1
https://www.hebban.nl/fantasy/artikelen/vrijdagvraag-jeugd-en-ya-boeken-niet-voor-18plussers
https://www.hebban.nl/fantasy/artikelen/vrijdagvraag-liever-een-losstaand-boek-of-liever-een-doorlopende-serie

Reacties op: fantasie en siencefictionboeken

Gesponsorde boeken