Ralf Auteur

Blogpost: Ralf

Fantasy, vergezocht en dichtbij

Fantasyboeken, even afgezien van alle standaard antwoorden die je jezelf kan voorstellen als je alleen de term al in de "algemene publiek" gooit, is en blijft de genre simpelweg geweldig.
Soms denk ik bij mezelf: niets is meer echt origineel. Muziek lijkt soms erg op elkaar, hebben dezelfde tonen. Films en boeken lijken op elkaar omdat het soms in subtiele, soms in minder subtiele manieren veel van elkaar weg hebben.
Maar dat is tegelijkertijd waar, maar ook weer niet. Elk boek, elke genre is ontstaan uit de pure fantasie van iemand die hier op de aarde rondloopt.

Maar waar fantasy zich onderscheid van de rest: veel genres zijn afhankelijk van de realiteit, met vaak een kleine twist om het leuk te maken. Maar fantasy...
In fantasy is alles mogelijk... Je kunt het zo gek niet bedenken. Een volledig eigen wereld, een weerspiegeling van een bestaande, of juist dé bestaande wereld. Alles mag en alles kan, want het is een volledig eigen creatie.

Iedereen zou zich wel eens aan fantasy moeten wagen, ook de mensen die de standaard antwoorden geven. Want ook die mensen kunnen erachter komen dat fantasy niet alleen over onbestaande dingen gaat, maar ook redelijk dichtbij huis kan zijn en redelijk dichtbij de realiteit. En ik denk dat precies daarom, fantasy voor iedereen vermakelijk kan zijn.

Reacties op: Fantasy, vergezocht en dichtbij

Gesponsorde boeken