Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Paul Heijnen - a braindamaged person

Fouten in Boeken

Eerste aanzet (voorlopige versie)

Inleiding
Net zo als dat er in films fouten zitten, zitten er in boeken ook fouten. Soms zie je een fout niet, soms lees je er overheen. Omdat er zo weinig over bekend is, let je er niet zo op.
En toch is het belangrijk dat fouten gemeld worden.

1. Spelfouten

Meldt de spelfouten bij de schrijver & uitgever. Bij digitale uitgaven kan dit gemakkelijk hersteld worden. Alleen niet elke uitgever doet dat. Daarom zou er een centraal meldpunt voor spelfouten in de Hebban Community moeten zijn. Het aantal keren dat lezers het melden, kan voor een uitgever een signaal zijn om een correctie aan te brengen.

2. Onjuistheden in boeken

Zilahy, Mirko - Schaduw [5 sterren - Beste Keuze in Europa Thriller Selectie]

Hoofstuk 35 - Blz 240
"Ik smeek je,"probeert de man op tafel, maar het bloed en tranen smoren zijn stem.
"Perfect," reciteert de stem, "nu een beetje ontspanning." Hij loopt lang het lichaam en tilt zijn armen op naar het infuus. Hij is even druk in de weer, draait zich om en kijkt naar het resultaat van dat werkje.
Hij glimlacht, maar dat kan de liggende man niet raden achter de dunne sluier van gaas die het gezicht van de tiran bedekt. Zo kan hij ook de vormen van zijn tot op de hui geschoren hoofd niet raden, zijn kale wenk

Reacties op: Fouten in Boeken