Christophe Schollaert Auteur

Blogpost: Christophe Schollaert

Gedichten van Christophe Schollaert

"Ach eendagsvliegjes: / altijd maar dansen alsof / het nooit morgen wordt." Beste, u hebt zopas het gedicht 'Lente' gelezen, een haiku uit mijn tweede dichtbundel 'De balsem van een bede' (2018). Nog eentje? Hier komt ie: "Geloven is net / een hotelkamer boeken / met hemels uitzicht." Dit is het zestiende gedicht (haiku) uit de cyclus '33 manieren om God te zien', opgenomen in de bundel 'Manieren om God te zien' (2016). Indien bovenstaande gedichten u bevallen, dan kan ik u de lectuur van mijn beide dichtbundels ten zeerste aanbevelen. En omdat alle goede dingen uit drie bestaan, nog een derde gedicht. De titel is 'Gebed', en het gaat als volgt: "Heer, haal mij hier vandaan. Ontbind mijn laatste banden / met deze aardkloot, ooit ontvangen uit Uw handen, - / toen een paradijs, maar sindsdien zozeer ont-aard / dat ik nog steeds niet weet waarom ik hier moest stranden."

Lees verder op mijn site

Reacties op: Gedichten van Christophe Schollaert