Blogpost: Liefde voor lezen

Gelezen in augustus

Augustus is weer voorbij. Het was geen bijzondere maand voor mij. Het waren de laatste paar weken vakantie en vooral voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Ongemerkt heb ik toch weer vier boeken gelezen, lees je mee welke boeken dat waren? 


cde8510a56a15b15f27a27eeac1b395a.jpgSander Verheijen - Ik kan er nét niet bij 
Sander is de vader van de tweelingbroers Willem en Maurits. In Ik kan er nét niet bij vertelt hij het verhaal van zijn eerste jaren als vader van deze bijzondere tweeling. De een werd geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme.

Een prachtig boek. Het boek is waargebeurd. Sander verteld heel open over zijn hoop en twijfels. Sander en zijn vrouw hebben veel liefde voor hun kinderen ondanks dat het soms onwijs zwaar is. Dit lees je echt terug. Het boek was erg herkenbaar voor mij omdat ik zelf ook stage heb gelopen bij een dagopvang voor kinderen met een (verstandelijke) beperking. De herkenbaarheid maakt het extra leuk. 

aa4e87ae7dc787cc494cff56d1bac6f0.jpg
shaun Bythel - Dagboek van een boekverkoper
Het waargebeurde verhaal over hoe Shaun een tweedehands boekenhandel runt in een Schots kustplaatsje. Hoe Shaun moeite heeft met de concurentie van het internet en alle (aparte) klanten die langskomen. 

Het boek was vrij eentonig. Shaun verkoopt boeken, heeft discussies met zijn personeel en gaat naar mensen toe om boeken te halen. Elke dag weer opnieuwe zo'n beetje. Hierdoor vond ik het boek tot de helft nog leuk, over de helft vond ik het eigenlijk wel genoeg. Wel heb ik het boek uitgelezen omdat ik benieuwd was hoe het afliep. Helaas zit er niet echt een einde aan. Dit boek is eerder een boek waar je af en toe een stukje uit leest. 

394c0a3c9fa314b52f78b881323c59ba.jpgSimone van der Vlugt - Jacoba, dochter van Holland 
Jacoba, dochter van Holland verteld het verhaal van Jacoba van Beieren. Jacoba van Beieren erft op haar vijtiende erft zij van haar vader al het land dat onder zijn bewind stond en wordt ze Gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. Het leven is niet altijd even makkelijk voor haar en trekt ze ten strijd om haar grond te kunnen behouden. 

Het verhaal van Jacoba van Beieren was voor mij al bekend. Ik ben opgegroeid in de Bollenstreek, met de toneelgroep waar ik toen der tijd opzat heb ik het verhaal ook een keer gespeeld. Een tijd terug fietste ik langs de ruïne van Teylingen (slot Teylingen waar Jacoba de laaste paar jaar van haar leven gewoond heeft) en bedacht mij dat ik het verhaal eigenlijk helemaal kwijt ben en besloot het boek maar weer eens te lezen. Het boek greep mij net zo aan als de eerste keer. Het is goed geschreven en ik leefde erg mee. Ik had het ook erg snel uit omdat ik het uit moest hebben. Ik moest gewoon weten hoe het ook al weer afliep. 


8adb107b781280b425b1390d7de97ceb.jpgSaskia Noort - Koorts 
Van de een op de andere dag besluit Dorien het uit te maken met haar vriend. Ze dacht er aan toe te zijn om zich te settelen en om aan kinderen te beginnen. Maar opeens krijgt ze het al benauwd van het idee. Samen met vriendin en collega Ellen gaat ze op vakantie naar Ibiza. De vakantie verloopt helaas anders dan gedacht als een van de twee vriendinnen plotseling verdwijnt. 

Als ik een ding geleerd heb van dit boek is het wel dat Ibiza waarschijnlijk niks voor mij is haha. Het boek zelf viel mij tegen. De personages zijn vrij oppervlakkig, ik irriteerde mij ook aan het karakter van Dorien. Ze laat zeer makkelijk over zich heen lopen en doet wat anderen doen. Al vrij snel kom je als lezer erachter wat er aan de hand is en wie er achter de verdwijngen zit. Hierdoor komt de zoektocht naar de verdwenen vriendin centraal te staan i.p.v wie er achter de verdwijinig zit en waarom . Dat vind ik jammer, de zoektocht is juist het minst spannende.

Reacties op: Gelezen in augustus

Gesponsorde boeken