Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Liefde voor lezen

Gelezen in februari

Het is alweer maart... om even cliché te zijn, wat gaat de tijd snel! De maand is weer om en dat betekend een nieuwe update over mijn gelezen boeken. In februari heb ik drie boeken gelezen. Ik las onderandere It van Stephen King uit en ontdekte een nieuwe favoriet. 


9f2d938dc74180d3001a58c6c22bf92e.jpgStephen King - IT (het) 
Zeven vrienden hebben zevenentwintig jaar geleden een belofte gedaan, deze beloofte brengt ze weer samen in Derry. Zevenentwintig jaar geleden heeft de vriendengroep gevochten tegen een monster. Maar de groep was niet zeker of het monster daadwerkelijk verslagen was, daarom hebben ze de belofte gemaakt dat als het monster terugkwam, ze weer terug naar Derry komen om het monster eens en voor altijd te verslaan. Dat moment blijkt nu te zijn... wederom worden er kinderen ontvoerd en vermooord... 

 It is spannend, mystrieus en zo grauwelijk. It is het eerste horror boek dat ik lees, maar ik ben verkocht. Lekker griezelen 's avonds in bed. Het verhaal is goed in elkaar gezet. Je leest over het verleden wat er gebeurd is en tegelijker tijd hoe de zeven vrienden weer bij elkaar komen, na het telefoontje dat het verschikkelijke monster weer terug is. Op een einde een tikkeltje langdradig, het boek had van mij net onder de 1000 pagina's mogen stoppen.

fcfa286447b599d561da8315214f8f0b.jpg Liane Moriarty - Nog één keer feest
Sophie erft een huis van de overleden tante van haar ex-vriend. Dit had ze niet verwacht. Het huis staat op een eilandje voor de kust van Sydney. Ze verrast iedereen om er te gaan wonen. Het eilandje draagt een mysterie met zich mee. In 1932 is er een baby gevonden, de baby is achtergelaten door haar ouders. Al jaren wordt het mysterie in leven gehouden door rondleidingen die gegeven worden in het toen verlaten huis. 

Toen ik het boek uit had moest ik echt even denken wat ik nou van het boek vond. Maar ik ben er uit, ik vind het een fantastisch boek! Hier en daar een tikkeltje bizar. Het verhaal zit vol met onverwachte wendingen. Af en toe lees je een stukje waardoor je steeds meer het idee krijgt dat er iets niet klopt. Ik kon stiekem niet stoppen met lezen, omdat ik gewoon moest weten wat er aan de hand is. Pas aan het einde van het boek krijg je te horen hoe de vork in de steel zit en zelfs als dat opgehelderd is, komt er nog een verrassing. Het verhaal voelt echt aan als een mysterie.

36e540263fdb57884e62f122025c2613.jpgSuzan Hilhorst - Sara en Liv 
In het boek wordt het verhaal van Sara en Liv beschreven. Het verhaal van twee zusjes, die kort na hun geboorte overlijden. Hte verhaal gaat over de korte levens en de inpect die de dood heeft op het gezin. 

Dit boek heeft zo lang op mijn reading list gestaan. Ik drufde het niet goed aan om het boek te lezen, het boek heeft een zeer ingrijpend verhaal. Twee weken terug heb ik de gok gewaagd en ben ik in het boek begonnen. Het boek viel mij in eerste instantie tegen. Ik heb veel moeite om in het boek te komen. Het is erg mooi dat het verhaal vanuit de moeder en Sara verteld wordt, maar dit zorgde ervoor dat ik niet goed in het boek kon komen. Pas op de helft kwam ik er in. Stiekem heb ik de laatste 50 bladzijdes steeds even moeten huilen. Wat een mooi verhaal is het over hoop, rouw en verdriet.



Reacties op: Gelezen in februari