Blogpost: Johann van Rossum

G&G de ridgeback en het beagleboefje'G&G, de ridgeback en het beagleboefje', mijn eerste jeugdboek. Geschreven in de periode van de eerste coronagolf, toen onze kleinkinderen niet meer naar school mochten. Hoe krijg ik ze van hun smartphones en tablets af. Kan ik ze niet lekker aan het lezen krijgen?
De kinderen in het boek over de twee honden hebben dezelfde leeftijd als onze kleinkinderen. Ik heb de kinderen in het boek ook een beetje van hun karakters mee gegeven.
Goof en Guus, G&G. Twee rashonden die ontdekken dat ze af en toe jezelf onzichtbaar kunt maken.

Het nieuwe boek van Johann van Rossum ‘G&G’ heeft de ondertitel ‘de ridgeback en het beagleboefje’ meegekregen. Het boek over de avonturen die de twee honden beleven is geschreven voor jeugdigen van twaalf tot achtentachtig. Je gaat vanaf de eerste hoofdstukken van deze honden houden! De auteur weet in een levendige verteltrant de viervoeters te vermenselijken en hen de nodige humor mee te geven. De verhalen worden verteld in afgeronde hoofdstukken, die ongetwijfeld nieuwsgierig maken naar het volgende avontuur van Goof en Guus. Bron van inspiratie voor de schrijver waren zijn Rhodesian ridgeback en beagle. De rijke ervaring met honden is op ­­­­­­een aangename manier in de verhalen verwerkt. De auteur neemt zowel de lay-out, het ontwerp van de omslag als de illustraties voor zijn rekening. Dat doet hij met verve.Manon Schimmelpenninck (the Bookscout) 

Wanneer een ervaren auteur zijn debuut maakt als schrijver van een jeugdboek, mogen de verwachtingen hoog zijn. Met ‘G&G, de ridgeback en het beagleboefje’ levert Johann van Rossum een opmerkelijke prestatie als verteller en illustrator. De schrijver weet de verhalen op de juiste manier voor jeugdige lezers te doseren en verrast keer op keer met een bijzonder plot.Martijn Seegers (Boeken&Zo) 

G&G’ staat voor Goof en Guus, in de ondertitel van dit jeugdboek krijgt de laatste de koosnaam ‘boefje’ mee. Een eretitel voor de jonge beagle, die zich samen met de Rhodesian ridgeback telkens weer in een spannende situatie waagt. Ze rekenen met het grootste gemak af met fietsendieven, relschoppers, brutale mountainbikers, een knorrige medekampeerder, de kat-van-de-buren, een pestkop en ontvoerders. Zo’n dertig verhalen waaraan de auteur verrassende wendingen weet te geven. Een boek geschreven voor jeugdigen en iedereen die zich zo voelt.­­­Phillip Vermin (Booky)  

Het boek wordt uitgegeven bij Brave New Books, Amsterdam 2020
Hard cover, geïllustreerd, formaat 155 mm x 235 mm, 176 pagina’s,  
€ 20,50
ISBN 9789464181128
Uitsluitend via: johannvanrossum.nl 


https://www.johannvanrossum.nl/pdf-verhalen/promo%20G&G.pdf


Lees verder op mijn site

Reacties op: G&G de ridgeback en het beagleboefje

Gesponsorde boeken