Blogpost: BookloverSaphira

'GOEDZO EN DE ZOEKER' een fijn jeugdboek.

*************************************RECENSIE*********************************** 


Ik heb ben benaderd door de schrijver Gerd Goris om zijn boek te lezen en recenseren. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Ik zal hem aan jullie voorstellen. 


GERD GORIS


 Gerd-Goris-225x300.jpg 


Gerd Goris (1986) ontdekte het plezier van schrijven toen hij in zijn kinderjaren avonturenverhalen verzon en deze met behulp van een ouderwetse typemachine op papier zette. Grote namen als Tolkien en Feist wakkerden zijn literaire verbeelding aan. Hij beleeft veel plezier aan het schrijven en haalt er ook vaak kracht uit. Met zijn debuut 'Goedzo en de Zoeker' hoopt hij de lezer een verhaal te schenken dat boeit, ontspant en plezier of troost biedt voor wie zoekt.   


********************************************************************************** 


GOEDZO EN DE ZOEKER Cover-Goedzo-front-klein-211x300.jpg

Beschrijving van het boek.

Een spannend Fantasy debuut uit België. Op een dag krijgt de eenvoudige huisknecht Goedzo van zijn meester de opdracht naar de stad Zonnaven te reizen en daar zo snel mogelijk met de koning te spreken. De weg naar Zonnaven blijkt echter gevaarlijker dan gedacht. Een bende criminelen zit achter hem aan en hulp moet uit een onverwachte hoek komen om de eenvoudige huisknecht te redden. Het toeval wil echter dat hij achter een vreselijk plan komt dat het gehele koninkrijk naar de rand van de afgrond kan brengen. Samen met de koning, zijn magisch begaafde dochter Mira, de jonge vechtjas Joris en de dronkaard Kantatis zijn ze gedwongen om te vluchten voor de macht van de Leugen en zijn trawanten. De enige hulp om deze groeiende macht te breken, lijkt die van een koppige waterdraak te zijn. Het gif van de Leugen verspreidt zich echter razendsnel onder de bevolking en heeft nagenoeg iedereen al in zijn ban. Zullen Goedzo en zijn vrienden in staat zijn om deze verschrikkelijke vijand te verdrijven zonder zelf ten onder te gaan?

PRIJS VAN HET BOEK  € 16,95

ISBN NUMMER  9789078437451


 ***************************************************************************** 

MENING 

Mijn eerste indruk: de cover heeft een mooie afbeelding van een kasteel en een draak. Hierdoor ziet het boek er aantrekkelijk uit voor de jeugdige lezers. Mijn zoon zou hem gelijk oppakken in de winkel. Het boek bevat 238 pagina's wat een goede hoeveelheid is voor deze leeftijdscategorie. Dit geld ook voor de prijs van het boek.

Het verhaal: de schrijfstijl van Gerd is makkelijk en vlot geschreven. Dit zorgt er voor dat het verhaal goed leest voor de jeugdige lezers. Het verhaal is in een sprookjesachtige setting, dit gaf mij een soort van Efteling-gevoel. De personages hadden voor mij meer uitgewerkt mogen zijn. Ik zou me dan beter in hun kunnen verplaatsen en ze zouden meer tot hun recht komen. Het verhaal is in het Vlaams geschreven, dit is totaal niet storend. Dit boek is leuk om te lezen met op zijn tijd een fijne dosis avontuur en spanning. Ik kon mij goed in de wereld van Goedzo inleven door de duidelijke beschrijvingen. Dit verhaal geeft het gevecht van goed en kwaad goed weer en ik kijk uit naar meer werk van deze schrijver.

Dit boek zal ik zeker aanraden aan de jeugdige lezers. 

STERREN 

Ik geef dit boek 3,5 sterren 

BOOKLOVERSAPHIRA


Lees verder op mijn site

Reacties op: 'GOEDZO EN DE ZOEKER' een fijn jeugdboek.

Gesponsorde boeken