Blogpost: Marieke Leest

Hebban Thrillerprijs

Ik was één van de gelukkigen die 3 boeken mocht beoordelen van de lonlist van de Hebban thrillerprijs. Toen ik de mail kreeg dat ik erbij was, was ik echt enorm blij! Dan was het weer enkele dagen vol ongeduld wachten op de volgende mail: Welke boeken zou ik mogen beoordelen? Dat werd wel spannend. Vier boeken had ik al gelezen, dus ik hoopte dat ik drie andere boeken zou mogen beoordelen.

Op zaterdag kreeg ik dan de langverwachte mail met een link naar 'mijn' drie boeken. Ik was echt in de wolken met de mij toebedeelde boeken. Drie boeken die ik nog niet had gelezen, waarvan er twee op mijn verlanglijstje stonden. De drie boeken die ik heb gekregen waren: "Het bloemenmeisje" van Anya Niewierra, "Façade" van Esther Verhoef en "Verloren vrouw" van Charles Den-Tex.

Hieronder een korte beoordeling van de drie boeken:

HET BLOEMENMEISJE 9/10
Er zit een spannend element in met de verdwijning van Théa maar de zoektocht naar haar familiegeschiedenis leest soms als een roman door de prachtige woorden en het hele verhaal maakt het niet zomaar een thriller. Je maakt samen met Nina de reis door Frankrijk, België en Nederland op zoek naar antwoorden. Alles wordt heel mooi omschreven vanuit de gewaarwordingen van een vrouw die heel gevoelig is voor natuur en geuren en sociaal soms een beetje onaangepast overkomt. Het hele verhaal door komen meer vragen dan antwoorden maar pas op het eind wordt het echt spannend. Maar het zit zo goed ineen dat je toch steeds verderleest. 

FACADE 8/10
De hoofstukken zijn, kort, de spanning wordt enorm goed opgebouwd. Het is een ware pageturner die je moeilijk weglegt. Het verhaal gaat in een sneltempo vooruit met enkele onverwachte plottwisten.Op het eind vind ik het plots wel erg snel gaan en soms wat aan geloofwaardigheid te verliezen. Er zijn zoveel gebeurtenissen die samenkomen in het slotdeel. In ieder geval, heb ik wel genoten van het boek. En heb ik zin gekregen om ook de andere boeken van Esther Verhoef te lezen.

VERLOREN VROUW 7/10
Dit is het eerste boek dat ik las van Charles Den-Tex. Het verhaal begint traag en komt soms warrig over. Er zijn enkele verhaallijnen die gaandeweg het verhaal duidelijke worden. Eens je in het verhaal komt, wordt het wel spannender. Geen zo'n makkelijk boek om te lezen en niet helemaal mijn ding, wat betreft de schrijstijl en het thema van het verhaal.

Ik vond het echt heel leuk om te mogen deelnemen aan de lezersjury en hoop dat ik dit in de toekomst nog eens mag doen! Ondertussen is de shortlis bekend gemaakt en 'Het bloemenmeisje' staat er in! Ik kan alleen maar beamen dat deze thriller er terecht in staat! De andere twee boeken, nl. "Russisch voor beginners" en "Stille wateren" heb ik allebei nog niet gelezen. Heel erg benieuwd nu welk boek de thrillerprijs zal winnen! Lees verder op mijn site

Reacties op: Hebban Thrillerprijs

Gesponsorde boeken