Gea Kuipers Hebban Recensent

Blogpost: Gea Kuipers

'Het Boekenjaar van Gea'

21-12-2020 door Gea Kuipers 34 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Begin januari ben ik gestopt met luisterboeken - teveel prikkels - en weer overgestapt op fysieke boeken, en later dit jaar ook op eboeken. Omdat het voor mij niet tot nauwelijks mogelijk is om een boekenwinkel binnen te stappen, zocht ik op internet naar inspiratie en kwam al snel bij Hebban terecht. Ik wist écht niet wat ik zag. Wat een bijzondere community is dit! Hebban ontdekken, was misschien wel het belangrijkste moment op boekengebied voor mij. En daaraan gekoppeld: de Leesclubs, de Buddyread (thrillers) én het jureren van een vijftal debuten.

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja! Volgens mij heb ik mijn doel nog een keer naar boven bijgesteld, maar de laatste maanden staat ie op 50. Gisteren heb ik nog een boek uitgelezen, waardoor ik nu op 110% zit.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Ik ben zo slecht in namen, dus ik noem mijn favoriete boekhandel (daar bestel ik zo'n beetje alle boeken online): Boekhandel Van der Velde; A-kerkhof in Groningen. Door de lockdown begin dit jaar heb ik het 'blauwe mannetje' vaarwel gezegd en heel bewust gekozen voor een lokale boekhandel.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is 'Het Bloemenmeisje' van Anya Niewierra.

Met welk boek ga je 2021 in?
Dat weet ik nu nog niet. Het is afhankelijk van wat ik de laatste 10 dagen van dit jaar nog uitlees. Maar de kans is groot dat het een thriller is.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Ik ben heel erg benieuwd naar het volgende boek van Anya Niewierra: De Camino, maar ook naar 'De kustmoorden' van James Patterson & J.D. Barker. En als laatste toch ook naar 'De zevende zus' (dat is geloof ik niet de officiële titel) van Lucinda Riley. Ik vond de boeken niet allemaal even sterk, met name de laatste (zesde) viel me erg tegen, maar ja, ik wil toch graag weten hoe het afloopt.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Ik heb mijn doel weer op 50 boeken gezet. En met hulp van Hebban (en hopelijk een paar Leesclubs...) komen er vast en zeker nog wel een aantal verrassende boeken op mijn pad.

Reacties op: 'Het Boekenjaar van Gea'

Gesponsorde boeken