Blogpost: Karen

Het boekenjaar van Karen

24-12-2020 door Karen 5 reacties
Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?
Al sinds mijn jeugd omring ik me graag met boeken. In de bieb kan ik eindeloos dwalen, en een bezoekje aan een boekhandel is een feestje op zich. Als student had ik het geluk, dat ik een bijbaantje als verkoopster in een boekhandel had. Heerlijk werk vond ik dat. Afgelopen jaar ben ik als vrijwilliger in een mediatheek van een middelbare school gaan werken. Ik zit nu weer wekelijks tussen de boeken, zo fijn en inspirerend!

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Ja, ruimschoots gehaald. Corona heeft me veel rust gebracht en dus veel tijd om lekker te lezen! Ik had de Challenge op 12 gezet, en heb zeker het dubbele aantal boeken gelezen.

Wie is je favoriete boekverkoper?
Een favoriete boekverkoper heb ik niet. Wél kom ik heel graag bij Quist in Bergen op Zoom, een boekhandel zoals die volgens mij moet zijn: knus en sfeervol, met hoekjes, ouderwets hoge boekenkasten en ontzettend vriendelijk personeel. Boeken koop ik ook vaak tweedehands. Bij de Kringloper scoor ik regelmatig mooie exemplaren. Ook koop ik boeken op Boekwinkeltjes.nl, het ei van Columbus! Tenslotte struin ik graag boekenmarkten af en kan ik niet wachten totdat dit weer mogelijk zal zijn.

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?
Het is een uitdaging op zich om één titel te noemen als mijn persoonlijke boek van het jaar 2020. Maar ik kies toch voor ‘Max, Mischa en Het Tet-offensief’ van Johan Harstad. Een heerlijk, meeslepend boek waarin je je helemaal kunt onderdompelen. Het boek is een prachtig coming-of-age verhaal en schetst een tijdsbeeld van een generatie. Als extra dimensie de indrukwekkende verhaallijn van Max’ oom, een Vietnamveteraan. Zo’n boek waarvan het moeilijk afscheid nemen is…

Met welk boek ga je 2021 in?
Op mijn nachtkastje ligt momenteel Otmars Zonen van Peter Buwalda. De eerste 50 bladzijden heb ik inmiddels met plezier en bewondering gelezen, smaakt echt naar meer!

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?
Ik kijk uit naar Een Reiziger van John Boyne, dat in januari al verschijnt. Afgelopen jaar heb ik De grote stilte gelezen, wat een prachtig boek. Wil zeker meer van hem gaan lezen!

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?
Het is nog niet zo gemakkelijk om aan het begin van een nieuw leesjaar te gaan bepalen hoeveel en wat je wilt gaan lezen. In tegendeel, dit is een echte uitdaging! Voorlopig de teller op 24 gezet. Ongetwijfeld wordt het weer een ‘dynamische’ Challenge, want het is veel te leuk om het hele jaar te blijven speuren naar mooie boeken. Mijn vrijwilligerswerk in de mediatheek heeft me in elk geval geïnspireerd om het komend jaar ook wat Young Adult te gaan lezen, zoals Mel Wallis de Vries en Buddy Tegenbosch.
Laat maar komen, dat nieuwe boekenjaar!

Reacties op: Het boekenjaar van Karen

Gesponsorde boeken