Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Marjan van den Berg Auteur

Blogpost: Marjan van den Berg

Het leven is leuk!

'Sanne, Het leven is leuk' is het twaalfde boek in de Sanne-reeks. En nu is dat deel genomineerd! Voor een heuse prijs! De Valentijnprijs. Uitgereikt door het Valentijngenootschap voor het beste romantische boek van 2014. Het is de allereerste keer dat het genootschap de prijs uitkeert en als ik win, is het meteen de allereerste keer dat ik iets win. Met wat dan ook.
Nee, even serieus, ik heb in mijn hele leven nog nooit wat gewonnen. Ja, één keer een derde prijs met een kleurwedstrijd van Van Houten. Dat was een chocolademerk en ik won een bloedserieus boek met de titel 'Van cacaoboon tot chocoladereep'.  Ik was acht jaar oud. 
Daarna kwam er nauwelijks iets noemenswaardigs mijn kant op. Eén keer in de vijfentwintig jaar een 'eigen-geldje' in de staatsloterij, een keertje een ijsprijs van de postcodeloterij waarbij ik vergat de bon in te leveren bij de supermarkt en één keertje mochten we met het hele dorp naar André Rieu in de Arena. Maar dat is toch anders dan wanneer je echt iets in ontvangst mag nemen. Ik kan me een beetje voorstellen hoe het voelt, op een podium, met zo'n wedstrijdleiding die je op je wangen zoent en een medaille om je nek hangt. Dat je daar dan met een rode kop staat te knikken en te lachen met zo'n lelijke bos chrysanthen in je armen. Dat voelt toch totaal anders dan met een paarduizend man meedeinen bij André Rieu.
Ik zie me al een klein toespraakje stamelen waarin ik mijn hond bedank voor de lange inspirerende wandelingen en mijn grootmoeder voor het romantische schrijftalent. En natuurlijk alle mensen die op me hebben gestemd.
Want dat moet. Dat is helemaal van nu. De lezers mogen stemmen. Wat zeg ik, ze moeten stemmen! Dus moet ik straks alle deuren langs om te bedelen of ze dat willen doen.  Ik ben blij dat mijn mede-genomineerden niet bij mij in de buurt wonen. Dan hoeven we tenminste niet in elkaar wijk te infiltreren. 
Kortom, er is nog heel wat werk te verrichten voor mijn Sanne eventueel met die prijs aan de haal gaat. Maar nu ik er goed over nadenk: ik ben ook nog nooit in mijn leven genomineerd geweest! Dus mijn Valentijnsdag kan sowieso niet meer stuk. Sanne, Sanne, Sanne, wat is het leven leuk!!!

(Op Valentijnsdag, 14 februari, wordt de prijs uitgereikt in Amsterdam. Wil je erbij zijn? Ga even naar www.valentijngenootschap.nl en lees hoe! En neus hier even op de Romance-afdeling.... Want je kunt die genomineerde boeken nog winnen ook!  Leuker kan toch niet?) 

Reacties op: Het leven is leuk!