Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Marloes Auteur

Blogpost: Marloes

Het leven van een schrijver in de dop? Uiteindelijk: en dan ben je een auteur?!

"Fleur klopt nog wel heel vaak aan in mijn hoofd. Elke keer wanneer ik me even wat minder voel of onzeker ben over iets, is Fleur er weer even."

Inmiddels is het een paar maanden geleden dat Blijf nog even het levenslicht zag. Tijdens een prachtige boekpresentatie waar ik genoot van ieder moment, werd het boek getoond en ging het voor het eerst over de toonbank. Het blijkt een avond waarin je iedereen spreekt, maar niet echt spreekt. Ik kwam thuis met een bijzonder gevoel: Mijn boek was uit, er waren zóveel mensen en ik vond het zó tof. Maar tegelijkertijd ook: hoe nu verder? Wat gaan mensen van het boek vinden? 

Dat laatste krijgt nu allemaal vorm. 16 juni sta ik op ZomerZinnen in Drenthe en word ik geïnterviewd door leerlingen. Ik ben op de plaatselijke radio geweest en het boek ligt bij de plaatselijke bibliotheek. Allemaal super tof en heel gaaf. Maar een hongerig gevoel blijft wel een beetje. Wat zijn de eerste reacties? Wat vinden mensen van het verhaal? Hoe valt het?

Gelukkig werd die vraag al heel snel beantwoord. De eerste lezers hadden een weekend nodig om het boek uit te krijgen en ik kreeg veel prachtige commentaren. Nu - een paar maanden later - start de blogtour rondom Blijf nog even. Onlybyme trapte vandaag af (Recensie) en Valerie interviewde mij voor Valeries boekenwereld: Valeries Boekenwereld - interview Marloes. Is zo'n periode spannend? Jazeker! Juíst de reacties van de lezers (juist ook lezers die ik niet ken) vind ik belangrijk. En wellicht is nu, nu de eerste reacties zeer positief zijn, nu het moment dat ik de spanning wat kan laten glijden en opgelucht kan zijn: Fleur en Rowell redden het wel!

Reacties op: Het leven van een schrijver in de dop? Uiteindelijk: en dan ben je een auteur?!