Blogpost: Joke Zwier

Het vergeten boek van Joke Zwier

11-01-2021 door Joke Zwier 3 reacties
In de week van het vergeten boek ben ik op zoek gegaan in mijn kast met vergeten boeken. Ik denk dat elke fervente lezer het wel herkent; een boekenkast die uitpuilt, planken die doorbuigen. En alle boeken die wat ouder zijn gaan wat uit zicht in een boekenkast boven. Door het ruilen van boeken met een vriendin heb ik regelmatig andere boeken en die zet ik dan boven in mijn kast.

Met de komst van de ereader raken er ongemerkt nog meer boeken uit het zicht. Ik ben door de ereader meer gaan lezen als ik weer eens niet kon slapen. Wel staan ook hier veel ongelezen boeken op, alleen die nemen geen plaats in. En het is handig voor mijn man die alleen over de zomermaanden leest. Voor hem staat er dan ook altijd wel wat op om uit te kiezen.


Wat
 is jouw Vergeten Boek? Het appartement Tatiana de Rosnay

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek? In ons huis op de eerste verdieping in een niet meer gebruikte slaapkamer, waar ik een oude slaapkamerkast tot boekenkast heb getorpedeerd. Dingen die even niet nodig zijn worden er weggezet, net als dozen met gelezen boeken. Plaatsgebrek in de kast zorgde dat ik ging opruimen en dit boek vond.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek? In 2013 op Koniginnedag in Assen, bij een stand vol met boeken.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds? Ik had van mijn dochter met de kerst in 2012 Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay gehad. Dit verhaal had zoveel indruk op mij gemaakt, dat ik nieuwsgierig was naar andere boeken van haar.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden? Door een vrij onverwachte relatie breuk moest ik halsoverkop een woning zoeken en spullen inpakken en tijdelijk ergens anders een plekje geven. Zo ook mijn boeken gestopt in dozen en deze tijdelijk op het werk gezet in een leeg kantoor. Maanden hebben ze daar gestaan, totdat ik eindelijk een woning had. maar geen tijd om te lezen.......

Wat denk je nu over je Vergeten Boek? Het is nu zoveel jaar later. Destijds onder vrolijke omstandigheden gekocht op een gezellig dagje en vergeten. Ik vind dat het een tweede kans verdiend.

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen? Ja, ik heb het vandaag op lezen gezet en ben meteen begonnen. Ik kom erachter dat het een huiselijke thriller is.  

Zo ja, update je blog gedurende deze week met je (spoilervrije) voortgang en leeservaringen.

Update
Maandag 11 januari
Het verhaal speelt in het diskette tijdperk en internet en sociale media waren nog niet ingeburgerd. Colombe is ghostwriter en neemt haar werk op een diskette mee naar huis. 
Het appartement heeft  niet de emotionele lading van Haar naam was Sarah.
De auteur wil de lezer niet laten huilen, maar kermen! Ik ga gauw verder lezen.

Dit is allemaal te lezen in de proloog.

Dinsdag 12 januari
Inmiddels zijn de eerste vijftig bladzijden gelezen en begin ik in het verhaal te komen. Hiervoor is het nodig de hoofpersoon Colombe eerst te leren kennen. Zij brengt veel tijd alleen door in het appartement.

Haar karakter komt goed naar voren in onderstaande zin:
"Dat van een trekpaard dat met oogkleppen op voortploetert over een eindeloze vlakte"

Colombe is een eenzame vrouw met een tweeling van elf jaar, net verhuisd naar een nieuw appartement en haar man Stephane is voortdurend op reis. Wat is er over van haar huwelijk vraagt ze zich af?

En wie is toch dokter Faucleroy, de man die Colombe s'nachts uit haar slaap houdt met zijn Rolling Stones muziek.
Colombe weet maar één ding, zij moet een plan van aanpak bedenken! Wat gaat ze doen?

Nu aan het eind van de dag ben ik ruim over de helft.

Woensdag 13 januari
Het leven van Colombe is inmiddels drastisch veranderd. Ze is helemaal geobsedeerd door dokter Faucleroy en tot overmaat van ramp wordt hij ook nog aanbevolen als nieuwe huisarts.

Inmiddels ben ik op driekwart en wil ik door blijven lezen.

Donderdag 14 januari
Er gebeuren vreemde dingen met Colombe. Ja, ze belandt zelfs in het ziekenhuis.Gaat Colombe het wel redden?

Is
het gelukt je Vergeten Boek uit te lezen deze week, plaats dan een recensie over het boek.
 Vanmiddag heb ik Het appartement uitgelezen. Eigenlijk vond ik het best wel jammer dat het uit was.
Mijn recensie heb ik geplaatst. https://www.hebban.nl/mijnhebban/blogs/het-vergeten-boek-van-joke-zwier 

Ik had veel eerder in dit boek moeten beginnen van mezelf!

Mijn volgende vergeten boek ligt al klaar: De boekendief van Markus Zusak

Reacties op: Het vergeten boek van Joke Zwier

Gesponsorde boeken