Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Lieskevdw

Het Vergeten boek van Lieske

Wat is jouw Vergeten Boek?
Mijn vergeten boek is het "Het verdriet van België" Van Hugo Claus

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
Wat doen we tijdens een lock down? Boekenkast reorganiseren! Ik heb alle ongelezen boeken er uit gehaald en in een aparte kast gezet én gelogd in de hebban. Zo heb ik een mooi overzicht van mijn te lezen stapeltje. 

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
20 jaar geleden (!) verhuisd naar een eigen stekje en een deel van de ouderlijke bibliotheek meegekregen. 


Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Eigenlijk verslond ik alles wat zich in de boekenkast van mijn ouders bevond. Maar deze heb ik bijhouden vanwege zijn naam en faam. Mijn mama gaf ook aan dat het een goed boek was.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Alles vanuit de boekenkast van mijn ouders heb ik aan een vlot tempo gelezen, Ward Ruyslinck; Jos Vandeloo, Willem Esschot, Johan Daisne,... Maar ik vermoed dat het letterlijke én figuurlijke gewicht van het boek mij afschrikte. Het is zwaar, dus dat leest niet gemakkelijk en mensen die het boek zagen liggen reageerden vaak dat het een boek was waar je moeilijk doorkomt. Het is uiteindelijk bij een verhuis tussen de andere boek verzeild geraakt en pas nu met de reorganisatie van de boekenkast terug boven gekomen. 


Wat denk je nu over je Vergeten Boek?
Aangezet door de week van het vergeten boek, verlenging lockdown en de gedachte dat armspieren kweken met een zwaar boek ook fitness is, ben ik er eergisteren aan begonnen. En ik ben eigenlijk tot nu toe aangenaam verrast. De schone Vlaamse taal, de ouderwetse sfeer en een afwisseling tussen treurige momenten en grappige situaties bevallen mij zeer. 

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Uitlezen: ja! Deze week? Weinig Waarschijnlijk met 774 bladzijden. 





Reacties op: Het Vergeten boek van Lieske