Adri Smits Auteur

Blogpost: Adri Smits

'Mag ik even tussendoor' deel I,

Het verleden heeft zo zijn rijkdom. Niet alleen de ervaringen, zo blijkt. Al vroeg waren de gedachten aan het spelen met woorden, woorden werden zinnen en zinnen werden door de jaren heen steeds zinvoller. Helaas had ik in mijn jeugd niet het geld om een tpemachine te kopen. De enige relatie die ik met het apparaat had in die tijd was dat je op mijn middelbare school een typediploma kon behalen. En dat is mij ook nog gelukt ook.
Het aantal verreiste aanslagen per minuut haal ik al lang niet meer maar blind typen, ach, met een klein foutje zo nu en dan, lukt het me nog aardig. Maar terug naar de jeugd. Potlood en met enig geluk, soms met balpoint, schreef ik gedachten en observaties op in schoolschriftjes die bedoeld waren voor Frans, Duits, Engesl, Nederlands, Algebra (zo heette dat in die tijd) en begon dan achterin want als de leraar ging nakijken mocht hij natuurlijk niet ontdekken waar het schriftje nog meer voor werd gebruikt dan alleen zijn woordenschat. Deze schriftjes zijn inmiddels gedigitaliseerd, over-, na- en overgelzezen met als gevolg minimaal twee verhalen\gedichtenbundels. Deel I zal rond 24 februari worden gepresenteerd. Het eerste hoofdstuk 'Als een sateetje' is een ode aan Jules Deeler hetgeen puur toevallig is want toen het manuscript werd aangeboden, verkeerde deze Spartaan nog onder ons. Hij zal er niet meer van kunnen genieten. Maar jullie wel, hopelijk.

Lees verder op mijn site

Reacties op: 'Mag ik even tussendoor' deel I,