Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Hoe een kikker alles overhoop gooide


9e9557d066ecc7a7b57052a5e907baf7.jpg
Om bij mijn fairytale fantasy verhalenbundel het overzicht te houden, heb ik een apart bestand waarin alle info staat. Hierin heb ik ook een overzicht met de verschillende verhalen, op welke volgorde ze staan en per verhaal een korte samenvatting van één of twee zinnen.
Eén van die verhalen is een hertelling van De kikkerprins en ik had dat verhaal vrij aan het eind van de bundel gepland, hoewel ik niet helemaal tevreden was met de plaats die ik dat verhaal had toebedeeld. Het voelde een beetje gekunsteld, alsof het er gewoon tussen gepropt was. Iets dat ik juist niet wilde, want alle verhalen moeten een overkoepelend en chronologisch geheel vormen.
Gelukkig kwam ik zelf met de oplossing.
Met een kleine aanpassing van beide verhalen paste de hertelling over De kikkerprins perfect na een verhaal over De prinses die niet kan lachen vs. De drie biggen. Probleem was alleen dat, door dat te doen, de volgorde van alle andere verhalen ook niet meer klopte.
Ik ben een hele tijd aan het schuiven en kopiëren en plakken geweest om alles weer passend te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt en ik vind het resultaat beter dan het eerst was.
Ik heb nu ook meer overzicht welke verhalen ik nog moet schrijven. Op dit moment zijn dat verhalen 5 en 9 en na verhaal 12 moet ik nog één of meerdere verhalen schrijven om de bundel af te krijgen. En wellicht zullen er tussen de al bestaande verhalen nog meer verhalen geschreven worden.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Hoe een kikker alles overhoop gooide

Gesponsorde boeken