Blogpost: Gaby Rasters

Hou me vast zoals ik was

04-04-2019 door Gaby Rasters 2 reacties
Ik kan er uren naar kijken, naar de cover van mijn nieuw te verschijnen boek Hou me vast zoals ik was.
Met gemengde gevoelens overigens, het is echt echt echt een prachtig boek geworden (op dit moment is het manuscript naar de persklaarmaker) maar de aanleiding van en voor dit boek is allesbehalve mooi: het overlijden van een dierbare vriendin. Toen ik hoorde dat ze opnieuw ziek geworden was, zat er maar 1 ding in mijn hoofd: ik wil een boek voor je maken. Ik heb zo hard en snel geschreven als ik kon, ik hoopte dat ik jouw ziekte zou inhalen, dat er een wonder zou gebeuren, dat de afloop van het boek anders zou gaan worden. Jij was sneller dan ik.....2 maanden na jouw overlijden was ik pas klaar met het boek. (4 maanden heb ik er over gedaan). De redactie van het boek vond ik moeilijk, elke zin deed me pijn. Doe ik hier wel goed aan? Gaat dit boek troost bieden?
Een vriendin van me zei: Gaby, je hebt een ode geschreven, wie heeft dat nu nog? En bovendien maken jullie er een feestje van tijdens de boeklancering op 13 september. Als mijn beeld van jouw vriendin klopt, zoals jij mij dat geschetst hebt, dan zou ze dit zo ontzettend vet en stoer vinden! Aan die woorden hou ik mijzelf vast.
Ik hoop echt dat het boek laat zien hoe bijzonder mijn vriendinnetje was, hoeveel warmte ze uitstraalde en hoe hard ze gevochten heeft om overeind te blijven.....
Ik vraag me af of ik kritiek kan verdragen op dit boek, op de karakters in dit boek....we gaan het meemaken, maar nog nooit was het uitkomen van een boek zo intens spannend voor me.

0acb657e34a62f3eabb438a08143c8f2.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Hou me vast zoals ik was

Gesponsorde boeken