Blogpost: Annika

HRC 2019: Niet zo vliegend vervolg...

28-04-2019 door Annika 3 reacties
4 boeken in 3 maanden
Februari, maart, april... Wat vlogen deze maanden voorbij. Zo vliegend als mijn start was van dit leesjaar, zo stil was het de afgelopen periode in mijn leeswereld. Op één of andere manier kon ik me veel minder goed zetten tot het (uit)lezen van boeken. Zo ben ik al een poosje bezig in een Frans boek (Le Petit Prince), maar wilde ik het Frans even laten liggen, omdat ik op vakantie ging naar Portugal. Ik ben dan zo'n stuudje die graag wat woordjes Portugees wil leren. Dan raak ik alleen maar in de war ;-). Ook ben ik een dikkerd van Murakami aan het lezen momenteel (1q84, de complete trilogie), die ik niet wilde meenemen op vakantie. Ik kocht een compacte dwarsligger via Marktplaats (Het Pauluslabyrint, zie hieronder), maar dit boek boeide me zo weinig dat ik er lang mee heb geworsteld. En zo nog een paar redenen waardoor ik in amper drie maanden slechts vier boeken wél heb uitgelezen... Welke? Dat lees je hieronder!

#4 De alohaquilt - Jennifer Chiaverini
In februari (even graven in mijn geheugen...) las ik De Alohaquilt van Jennifer Chiaverini. Een onbekende schrijfster voor mij, ik koos het boek dan ook met name vanwege de titel. Alles wat met Hawaï te maken heeft, vind ik nou eenmaal geweldig. 3,5 jaar geleden heb ik hier een geweldige en bijzondere (huwelijks)reis gemaakt, dus dit boek was qua locatie een feest van herkenning! Ik vond het verhaal zelf niet altijd even boeiend. Waarschijnlijk omdat ik geen affiniteit heb met knutselen, fröbelen en clubjes die daarover gaan. Maar vanwege de bekende setting op Maui, voelde ik me tijdens het lezen soms weer even terug op dit prachtige eiland. Ik kreeg daardoor zeker een goed gevoel tijdens het lezen van dit boek. En daar gaat het voor mij om! Daarom 4 sterren voor 'De Alohaquilt'!

#5 Je bent geweldig - Jill Mansell
Een Jill Mansell op z'n tijd is zeer oké. Dit exemplaar van 'Je bent geweldig' vond ik in een Minibieb, in bijna nieuwstaat. Altijd leuk! Ik zal niet de enige zijn die al veel Mansells heeft gelezen en ze heel erg veel op elkaar vind lijken. Romantiek, drama en toch weten dat het goedkomt. Ultieme feelgood! Had ik het net toevallig over een goed gevoel tijdens het lezen? Dat was er ook bij het lezen van 'Je bent geweldig', dus 4 sterren!

#6 Het Pauluslabyrint - Jeroen Windmeijer
Een goed gevoel had ik zeker niet tijdens het lezen van 'Het Pauluslabyrint' van Jeroen Windmeijer. Dit boek viel me ontzettend tegen, ik kan het niet anders zeggen. Het stond al een hele tijd op mijn wensenlijstje om te lezen. Voor mijn vakantie kocht ik dit boek in compact dwarsligger-formaat via Marktplaats. Gelukkig dus niet voor de volle mep, want het boek haalde amper 2 sterren voor mij. Waarom? Er wordt door de achterkant een verwachting geschept van een vlotte thriller à la Dan Brown. Maar dan van Nederlandse bodem. In het begin leek het nog wel wat te worden, maar hoe verder ik kwam, hoe moeilijker ik erdoorheen kwam. Elke keer weer terugblikken naar een andere periode. Visioenen die ik nog steeds niet begrijp. Lange omschrijvingen van Bijbelse teksten en tig herhalingen van kerkelijke rituelen en de gebeden die daarbij horen ("Heer, ik ben niet waardig dat Gij tot mij komt, maar spreek en ik zal gezond worden."). Ja, ik ga met enige regelmaat naar de kerk en ken deze teksten. Maar in dit boek leidde het mij enorm af. Tja, en Dan Brown is ook van de onwaarschijnlijke eindes (erg jammer altijd). Nee, geen Windmeijer meer voor mij!

#7 1q84 (boek 1) - Haruki Murakami
Na een hele fijne kennismaking met Murakami in 2018 (ik las 'Norwegian Wood'), was ik heel blij dat ik de complete trilogie van 1q84 vond bij de kringloopwinkel! En ook dit eerste deel van een goed beoordeelde Murakami (plaats 115 in de Hebban 1000) heeft mij helemaal weggeblazen! Wat een heerlijke omschrijvingen... Mooie beeldende zinnen, die binnen no-time een uniek sfeertje creëren. Als lezer wordt je in de levens van Aomame en Tengo meegevoerd. Je weet dat ze ergens met elkaar verbonden zijn, maar hoe? Beide personages leiden een gewoon, maar toch bizar leven. Je komt veel te weten over hun jeugd en hoe ze zijn geworden tot wie ze zijn. Maar toch ook weer niet helemaal, wat natuurlijk heel erg mag in een eerste deel van de drie. Ik ben zonder meer heel erg benieuwd hoe het verder gaat in 1q84. Deze titel is trouwens ook geniaal, maar ik ga niet verklappen waar het op slaat. Dat moeten jullie zelf maar eens gaan lezen! 5 sterren dus!

En nu?
Mijn boekenplankje "Eerst deze lezen en dan pas nieuwe kopen" is leeg! Al best een tijdje... Dat betekent dat ik weer een fijn bezoekje ga brengen aan een tweedehands boekenwinkel. Ik neem mijn wensenlijstje mee en ik hoop binnenkort weer wat mooie pareltjes te vinden. Na wat moeizame leesmaanden, hoop ik dat het mij weer inspireert om meer te gaan lezen. Want ik wil natuurlijk wel mijn Reading Challenge gaan halen! Hebben jullie nog gouden tips om mijn ingekakte leeswereld weer een beetje wakker te schudden? :-)

81a976157ece20c04c551ee64ca1a809.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: HRC 2019: Niet zo vliegend vervolg...

Gesponsorde boeken