Blogpost: Jess

Ik ga op reis en ik neem mee..

Het is weer zover. Na maanden lang non stop gewerkt te hebben en je iedere dag moe maar voldaan thuiskomt, is het tijd om te genieten van een zuurverdiende vakantie.Een weekje weg naar een willekeurige bestemming maakt je meteen enthousiast dus we kruipen achter de pc en we boeken iets.We tellen de dagen af tot de vakantie eindelijk is aangebroken en we beginnen met de ingewikkeldste klus die een vakantie kent. Het inpakken van de tassen.Je bedenkt dat je absoluut niet moet vergeten om die extra paar schoenen ook nog in te pakken voor het geval dat en je vertrekt uiteindelijk zonder je tandenborstel. 

Dus we maken een lijstje. De koffer gaat open. Een paar spijkerbroeken, korte broeken, shirtjes met korte mouwen, truitjes met lange mouwen, BH’s, onderbroeken, sokken, een mooie jurk voor wanneer we uit eten gaan, zwemkleding, badslippers, wandelschoenen, nette schoenen, hakken, een joggingbroek voor ’s avonds, een lekkere trui voor wanneer het echt koud wordt en een pyjama.

Dan de toilettas. Tandenborstel, tandpasta, vlosdraad, haarborstel, haarelastiekjes, haarclipjes, haarlak, deodorant, shampoo, conditioner, spons, scheermesjes, make-up, make-up remover, watjes, facewash, dagcrème, nachtcrème, oogcrème, pincet en een nagelvijl. Hup in de koffer, deksel dicht. Hiervoor moeten we wel plaatsnemen óp de koffer, maar dan zijn we wel van alle gemakken voorzien. 
O ja, de honden gaan ook mee, dus voerbakken, waterbakken, kleedjes, tuigjes, uitloopriempjes, voer, snoepjes, poepzakjes, kauwstaafjes, tekentangetje en een nagelknippertje (je weet maar nooit). 

Maar DAN.. Het allerbelangrijkste voor een lezer. Boeken! Maar welke..? En hoeveel? En als je er een paar mee hebt.. hoe weet je dan in welk boek je zin hebt als je eenmaal weg bent? Wat nou als je precies zin hebt in dat ene boek dat je niet hebt meegenomen? Crisis..Dus zomaar lukraak een boek in je tas steken zit er niet in. Ik weet niet hoe jullie zoiets kiezen, maar ik lees 5 verschillende genres en het wisselt bij mij per week waar mijn voorkeur naar uit gaat. Manlief zucht diep, maar om niet meteen met ruzie van huis te gaan moedigt hij je aan wel een verstandige keuze te maken, want de auto zit namelijk al afgeladen vol. De spullen van manlief moesten er immers ook nog bij en boodschappen staan er ook nog ergens tussen. 

Je kiest een Chicklit, want op vakantie heb je vaak wel zin in iets luchtigs.. En een mooie Roman, want bij romans kun je er zo lekker in wegzwijmelen. Twijfel.. twijfel.. Dan ook maar een thriller, we gaan immers naar een huisje in de bossen en zulke omstandigheden kunnen de spanning van een thriller alleen maar versterken. Trots als een pauw schrijd je vervolgens de trap af met je bescheiden keuzes en manlief knikt tevreden. We kunnen gaan! Toch..? Of.. misschien…… Stel nou dat je best veel tijd hebt om te lezen en halverwege de vakantie ben je door je leesvoer heen? Daar zou je knap chagrijnig van kunnen worden. Dan lig je daar in het zonnetje maar een beetje naar de lucht te staren. Manlief krijgt een vluchtige zoen op zijn voorhoofd en je sprint toch nog even terug naar de boekenkast met een enorme shopper. 

Eindelijk zijn jullie dan lekker op weg naar de vakantiebestemming, het is drie en een half uur rijden. De hondjes zitten blij achterin tussen de bergen met spullen. (we gingen toch maar twee weken?) Oké, misschien zit je nu ietwat ongemakkelijk met die enorme shopper op de grond bij je benen maar je laat je niet kennen. Het geeft niets. Je zucht niet en je steunt niet.Het geeft ook niet dat je rechterbil nu al slaapt en je van die vervelende prikkels in je voet krijgt alsof er duizenden naalden in gestoken worden en jullie pas 20 minuten onderweg zijn. Het maakt totaal niet uit dat er op de radio verschillende file meldingen zijn waaruit blijkt dat de reisduur aanzienlijk langer zal gaan duren. En het is al helemaal niet erg dat je bent vergeten naar de wc te gaan voordat jullie gingen vertrekken omdat manlief onderaan de trap riep dat we nu echt wel weg moesten gaan als we voor het donker op onze bestemming aan wilden komen. Je glimlacht voor de zekerheid nog eens stralend opzij naar je man, met de wetenschap dat je in ieder geval voldoende te lezen hebt deze vakantie. 

Net als vorig jaar!

Reacties op: Ik ga op reis en ik neem mee..

Gesponsorde boeken