Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Olaf Tigchelaar Boekverkoper

Blogpost: Olaf Tigchelaar

Ik ga op reis en neem mee...

17b1d9a49414c1e671a9c925f336dfad.jpg







Gelukkig. De zomervakantie is weer aangebroken! En of je nou weggaat of niet, dit is de tijd om lekker tot rust te komen en eindelijk die boeken te lezen die je al een tijdje op de stapel hebt liggen.
Nu we vanwege het Corona-virus toch nog niet de hele wereld over kunnen, zijn boeken dé manier om op reis te gaan. In een boek reis je wanneer je wilt, hoe comfortabel je wilt en heb je geen vacinatieboekje of QR- codes nodig.

Daarom, de vakantie-koffer top 5 van ons, in willekeurige volgorde. Zodat je in ieder geval kunt zeggen dat je deze vakantie een goed boek hebt gelezen!

Wil je naar Frankrijk?
Lees dan Het lied van de Mistral van Olivier Mak – Bouchard
Een boek waaruit de lavendelgeur opstijgt. Mooie beschrijvingen van het landschap en de leefstijl. Een boek dat je in één keer wilt uitlezen, omdat de gebeurtenissen in het boek je zullen fascineren, maar ook een boek waar je zo lang mogelijk over wilt doen om nog even in de Provence te kunnen blijven…

Liever naar Italië?
Lees dan Koffiebars en Carabinieri van Miriam Bunnik
“Een ander boek over Italië’ staat er op de omslag en dat klopt: dit boek neemt je mee in dit fascinerende land op plekken waar je als toerist niet zo snel zult komen. Een boek waarin geschiedenis, reizen en echte mensen bij elkaar komen. Van een bord pasta via de Fiat 500 naar de herkomst van de Italiaanse vlag. Ze heeft Italiaanse taal en cultuur gestudeerd, dus Miriam Bunnik weet waar ze het over heeft!

Durf je een voetreis naar Santiago de Compostella aan?
Lees dan De Camino van Anya Niewierra
Deze Nederlandse schrijfster heeft een hele boeiende thriller geschreven die zich op deze beroemde Pelgrimsroute afspeelt. Een vrouw gaat de Camino lopen om te ontdekken wat er precies gebeurd is met haar man, die tijdens het lopen van deze route plotseling zelfmoord pleegt. Naast de vrede op de Camino, gaat dit boek ook vooral over de oorlog in Bosnië en worden deze twee elementen naadloos met elkaar verweven.

Ga je graag de bergen in?
Lees dan Zuurstofschuld van Toine Heijmans
Het adembenemende verhaal van twee klimvrienden, die hun dromen najagen in de Alpen en op de Himalaya. Ze willen heel graag geschiedenis schrijven, maar komen erachter dat dat in de ijle lucht niet altijd makkelijk is. Dit boek gaat over afzien, mislukken, lawines en radicale keuzes maken, maar vooral over vriendschap, vrijheid, triomfen en het fanatisme van bergbeklimmers. Wie eenmaal gegrepen is door Zuurstofschuld, zal onder de indruk raken van wat een berg met mensen kan doen…

Spring je graag in het vliegtuig naar Amerika?
Lees dan Hard land van Benedict Wells
Een heel mooi boek over familie, over eenzaamheid, heimwee en over vriendschap in een klein stadje. De moeder van de 15-jarige Sam is ziek en het is thuis gewoon niet uit te houden.  Hij neemt een baantje in de plaatselijke bioscoop en dan wordt het alsnog een magische zomer. Als zijn moeder overlijdt, is Sam gedwongen volwassen te worden en als lezer wil je niets liever dan dat proces stoppen. Melancholiek maar onvergetelijk. Benedict Wells doet het gewoon wéér!
Compleet met aftiteling en soundtrack!
Wij wensen iedereen een heerlijke, belezen vakantie toe!

Reacties op: Ik ga op reis en neem mee...