Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Ik heb te veel boeken - of kan dat helemaal niet?

Wij hebben thuis een luxeprobleem: onze boeken passen niet meer in de boekenkasten. Hoewel de Billy-boekenkasten (wie kent ze niet) al jaren trouw dienst doen en aanvankelijk genoeg plankruimte boden om al onze boeken in kwijt te kunnen, moet ik nu toch bekennen dat we op het punt zijn aanbeland waarop het allemaal niet meer gaat.

Ik zal het nachtmerrie-scenario even schetsen. 

De boeken in de boekenkast: daar is niks  mis mee. Ideaal! Maar daarnaast ... 
Er staan boeken opgestapeld op de grond. Vooruit. Daar kun je nog bij. 
Er staan boeken in een doos op de grond. Oké. Met een beetje moeite kun je daar ook nog wel alles in vinden.
Er staan boeken op de vliering. Nee, niet handig! Wij hebben geen vaste trap naar de vliering. Om daarbij te komen moet je dus eerst spullen opzij zetten, dan de trap naar beneden halen, dan de vliering op klimmen en naar de dozen, plastic boxen en tassen (ja, ook tassen) vol boeken kruipen. Dat gebeurt dus niet vaak. Dat is een soort verbanningsplek-voor-boeken. 

(Voor de mensen die me kennen: nee, de Stephen King-boeken staan allemaal keurig in de boekenkasten. De andere boeken, die moeten steeds plaats maken.) 

Het ergste?

Het ergste is dat ik zo amper nog nieuwe boeken koop! Ja, e-books. Die passen er nog wel bij natuurlijk ;) Maar er gaat toch eigenlijk niets boven de geur van vers papier, zwarte drukinkt, het gevoel van een bladzijde onder je vingertop, de warmte van een pagina, het geluid van het bladeren ... dat kan allemaal niet met een e-book. Behalve dan dat je op een e-reader talloze boeken kunt zetten zonder dat er extra ruimte voor nodig is. 

Gelukkig ben ik ook nog lid van de bieb ... 


Om het feest compleet te maken komt dit jaar ook mijn eerste roman uit. Mag je raden of dat paperback wordt of e-book.
Nou ... 
Allebei natuurlijk! (Nu alleen nog plaats maken zodat ik mijn eigen boek straks niet in een hoekje op de vliering hoef te leggen ...)

Heb jij nog genoeg ruimte voor al je boeken? Of moet je jouw prachtexemplaren ook naar de verban-hoek verplaatsen?

03272b7da2902f589ca2305237cdd9aa.jpg
Lees verder op mijn site

Reacties op: Ik heb te veel boeken - of kan dat helemaal niet?

Gesponsorde boeken