Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Marjan van Druenen

Ik kan het niet!

Het had allang moeten gebeuren. Eén grote chaos was het geworden. Alles stond door elkaar en weinig was meer in redelijke tijd terug te vinden. Gestapeld bovenop elkaar, dubbele rijen en zelfs ernaast lagen enkele exemplaren. Waar ik het over heb? Mijn boekenkast. 

Goede voornemens haat ik, vooral wanneer ze met ingang van 1 januari worden genomen. En nu had ik het zelf gedaan. Het voornemen om mijn favoriete kast eens flink onder handen te nemen, ook wel opruimen genoemd. Mijn ogen gleden over ieder afzonderlijk exemplaar en al gauw wist ik het: ik kan het niet! Het moet gezegd worden, opruimen is toch wel één van mijn kwaliteiten, maar waar moet ik met mijn opgeruimde boeken heen? Kringloop? Marktplaats? In de eerste optie kan ik me nog wel vinden, de tweede absoluut niet. Hoe kun je boeken wegdoen? En stel je dan voor dat ze ergens belanden waar je ze echt nooit wil hebben. Jarenlang onaangeroerd op een plank in de kringloopwinkel … een horrorscenario. Ik zei het al: ik kan het niet! 

En toch moest het gebeuren. Chaos in de boekenkast geeft chaos in het hoofd. Dus dapper als ik ben heb ik vorige week mijn boekenkast grotendeels leeggehaald en de boeken….verplaatst! Van de grote boekenkast naar een kleinere. En ja, een kleine stapel mocht dan bij de gratie Gods weggegeven worden. Dat deed pijn, ik geef het toe. Deze boeken liggen nu op een nieuwe eigenaar te wachten…in mijn vensterbank. Daar liggen ze goed!

Reacties op: Ik kan het niet!