Blogpost: Valerie Meijer

Informatieboeken

Zojuist 'Vind je Ikigai' gelezen (zie hier mijn recensie). Een informatief boek die je een persoonlijke reis biedt. Normaal gesproken lees ik alleen maar fictieve boeken. Puur om mijn aandacht ergens anders eens op te kunnen richten en voornamelijk ook om weg te kunnen dromen bij soepsappige verhalen of in spanning een thriller te lezen. 

Maar tegenwoordig is er meer dan genoeg keus in informatieve boeken. Een boek die zich bezighoudt met mindfullness, boeken over het lichaam/diëten, boeken over de mens. Noem maar op... 
Tegenwoordig is mijn aandacht tot informatieve boeken steeds groter geworden. Dan zie ik weer interessante boeken voorbij komen, die ik (tot spijt van mijn rekening) meteen koop om ze in de kast te stoppen en niet te lezen. Deze boeken blijven tocht echt het langst ongelezen in de kast staan. En waarom? 

Om de ongelezen informatieve boeken in mijn kast maar eens te verkleinen, wil ik mezelf het doel opleggen om elke maand een formatief boek te lezen. Ga ik me hier aan houden? Ik kan je nu al vertellen dat ik dat hoogstwaarschijnlijk niet zal doen. Het vergt aandacht en energie. Iets wat ik nog niet associeer met lezen. Maar het is het proberen waard, een handig lijstje met alleen maar 'wil ik lezen informatieve boeken' zal vast helpen om eens in de zoveel tijd een boek op te pakken. 

Hoe doen andere mensen dit? Lezen jullie graag informatieve boeken? Zo ja, gaat jouw voorkeur dan ergens naar uit? 

Het eerstvolgende informatieve boek dat ik wil oppakken is Magisch Brein, Magisch Hart.

Reacties op: Informatieboeken

Gesponsorde boeken