Blogpost: BibliophileSan

Interviewreeks met Nederlandstalige auteurs, dit keer: Tamara Haagmans

En zo komen we bij alweer Hoofdstuk 5 van deze reeks interviews.
Dit maal zijn de vragen voor niemand minder dan Tamara Haagmanstamara%2Bhaagmans.jpg

En, niet geheel onbelangrijk, aan dit interview zit weer een WINACTIE vast! Lees snel verder!

1. Wie ben je, en waar kunnen we je van kennen? 

Ik ben Tamara Haagmans, en je kunt me kennen van een hele hoop dingen. Ik schrijf Feelgood, Romance, Erotiek, Young Adult, noem het op en ik heb het waarschijnlijk ooit wel eens ergens geschreven. Een paar van mijn titels zijn ‘Lot uit de loterij’, ‘Sprong in het diepe’, ‘Ctrl Alt Delete’ of het lesbische: ‘De ontmaskering’

2. Hoe kwam je op het idee voor je eerste boek? 

Ik hoorde een verhaal over iemand wiens man vreemd was gegaan en nadat ik iets opving over ‘Ballen eraf’ ging er bij mij een lampje branden en bedacht ik: ‘Dat zou pas een grappig verhaal zijn!’ Sowieso zie ik overal een verhaal in. Laatst zelfs met iemands tuin. Ik hoor en zie van alles en het meeste komt ooit ergens in een boek terecht.

3. En dan is je eerste verhaal af…. Wat nu? Hoe heb je het aangepakt? 

Mijn eerste? Dat stuurde ik naar uitgevers en die wezen het natuurlijk allemaal keihard af. Dat was niet eens zo raar want het was vreselijk slecht! Ik had geen idee hoe je een boek moest schrijven, ik deed maar wat, en dat zie je ook terug in het boek. En mijn eerste boek bij een uitgever was door het winnen van een wedstrijd. Daar hoefde ik eigenlijk helemaal niets voor te doen. Sindsdien gaat het eigenlijk een beetje vanzelf…

4. Heb je een favoriete passage van je eigen hand?

20180806_200722.jpg Ja, maar die zit in mijn nieuwe boek en die kan ik dus niet vertellen. Ik kan wel al zeggen dat het mijn absolute favoriet is uit élk boek. En als ik moet kiezen uit een boek dat al uit is, dan is het denk ik de scene uit Ctrl Alt Delete waar Lily aan het bed van een klein meisje zit.

5. Heb je een quote uit een boek die je is bijgebleven?

“All humans make mistakes. What determines a person's character aren't the mistakes we make. It's how we take those mistakes and turn them into lessons rather than excuses.” 
Hij is van Colleen Hoover, en komt uit ‘It ends with us’. Ik vind hem zo mooi, en zo waar.

6. Heb je misschien een tip voor schrijvers in de dop? 

Blijven schrijven. Elke dag. Of je zin hebt of niet. Stuur je iets naar een uitgever en wijzen ze je af? Volg workshops, cursussen, lees boeken over schrijven en doe het opnieuw. Volhouden, volhouden, volhouden. Ik ben wel twintig keer afgewezen, en ik heb toch doorgezet. Als je talent hebt, komt er ooit een keer iemand die dat ziet. En je wil toch niet dat jij opgegeven hebt, terwijl de volgende uitgever degene zou zijn geweest die je ‘beroemd maakt’? Volhouden!!!!

7. Ben je bezig met een volgend boek? Waar haal je de inspiratie vandaan? 

Meer vragen en antwoorden vind je op mijn blog:


Lees verder op mijn site

Reacties op: Interviewreeks met Nederlandstalige auteurs, dit keer: Tamara Haagmans

Gesponsorde boeken