Esther Auteur

Blogpost: Esther

Jaaa...ik heb mijn contract ontvangen!

Lieve lezers,

Het is zover. Het is maandag 5 November en na een korte check of alle benodigheden in de tas zitten vertrek ik richting het station. Hoewel ik de uitgever al een beetje ken, omdat ik hier al een keer eerder ben geweest en we natuurlijk mail contact hebben gehad afgelopen tijd, is het wel spannend om een heus contract te tekenen voor je eigen boek. Na een reis van ongeveer een half uur kom ik in Zwolle aan. Een buschauffeur verteld ons welke bus wij het gemakkelijkst kunnen nemen om bij de uitgeverij te komen die gevestigd is aan de Burgemeester Drijbersingel en dat blijkt inderdaad een koud kunstje. Daar op een bord aan de weg staat het: " Scholten Uitgeverij." Het is zover, het gaat nu dan echt plaatsvinden, mijn eigen avontuur.

Samen met mijn hartevriendin Gea die gezellig meegekomen is, mede omdat ze de beste fotografe ter wereld is, in ieder geval naar mijn bescheiden mening, stap ik het kantoor binnen van Cees Scholten. En wat worden we hartelijk ontvangen! We krijgen lekkere koffie en al snel zijn we met Cees in een geanimeerd gesprek. Cees geeft alle nodige informatie en we praten over de cover, de achterflaptekst en natuurlijk hoe nu verder. Ik wordt helemaal blij van ons gesprek en ben ook blij dat het nu zover is. Cees vraagt mij of ik een presentatie wil gaan geven. En dat zal ik inderdaad doen. En wel op 16 Maart 2019. En daarmee bezegel ik de dag dat mijn eigen boek het levenslicht zal zien. 16 Maart. Deze datum is voor mij erg bijzonder, omdat dit de verjaardag is van de vader van mijn jongste twee kinderen die inmiddels 3 jaar geleden overleden is. Het zou zijn 50e verjaardag worden.
Waarom ik dan deze datum uitgekozen heb? Wel, dat heeft een reden die ik graag later vertel.

Nadat de datum van de presentatie is vastgelegd, en alle feiten zijn doorgenomen, nemen we afscheid van Cees. In mijn hand het felbegeerde contract van deze inspirerende en betrouwbare uitgeverij. Hier heb ik van gedroomd. Ik voel dat ik aan de vooravond sta van een geweldige reis. Een reis die ik maak met een wel heel bijzondere reden En daarover vertel ik jullie graag, de volgende keer meer!

Hartelijke groet 
Esther Scholten

Reacties op: Jaaa...ik heb mijn contract ontvangen!

Gesponsorde boeken