Blogpost: Peter Vanderfeesten

Je eigen boekenzoekdienst

Het komt vaak voor dat ik informatie over een boek wil opzoeken op internet. Maar wat ik niet wil, zijn al die reclamepraatjes van winkels en uitgevers. Die vinden het boek vast fantastisch, en dat is voor mij geen echte informatie.  Voor mezelf heb ik daarom een zoekmachine gemaakt die alleen op bepaalde sites zoekt. Dus niet op Kobo, Bol of Amazon, maar op Hebban (natuurlijk), Goodreads, Literatuurplein, Tzum, Vproboeken en Boekmeter. Als je nog meer of zelfs betere boekensites weet, dan houd ik me aanbevolen.

Ook voor jou

In mijn blogje heb ik uitgebreid beschreven hoe je zo'n machine voor jezelf maakt. Zie de knop "lees verder op mijn site" hier onder dit stukje tekst. Maar als je tevreden bent met de bovenstaande sites dan kun je ook gebruik maken van de googledienst die ik heb samengesteld.
Deze werkt in de browser Firefox. Ga naar http://ezelsoren.netne.net/searchBoeken/searchBoeken.html. Als je daar bent zie je niks (je kunt met de rechtermuisklik "View page source" kiezen, als je nieuwsgierig bent), maar als het goed is, dan vind je in de zoekbalk van je browser een groen plusje. Als je op dit groene plusje klikt kun je kiezen voor "add searchBoeken".

5db5ded9e8a6687f706868f3321a29e4.png


Als je dat daadwerkelijk kiest, wordt die zoekmogelijkheid toegevoegd bij de andere zoekmachines (Google, Bing, Duckduckgo bijvoorbeeld).
Snap je het nog niet, kijk eerst naar het blogje, en als ik dan nog steeds in gebreke ben gebleven om duidelijk genoeg te zijn, vraag het dan even. Succes!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Je eigen boekenzoekdienst

Gesponsorde boeken